lördag 4 september 2010

Gott och blandat

Igår fick jag ett meddelande på mitt Spotify-konto att man bara får använda det utomlands i två veckor....jättesuck, eftersom det tillsammans med Skype gör vardagen här lättare. Väldigt smart koncept å andra sidan (fast jag förstår fortfarande inte poängen med varför man inte får använda kontot utomlands?) för nu kommer jag att betala för Spotify Unlimited under mitt år här istället. Ingen big deal, men ändå.

Vad gäller värmen här så börjar jag undra om det är så att kroppen vänjer sig vid klimatet. De första dagarna var otroligt klibbiga och svettiga, men nu känns det inte så farligt längre. Jag trivs bra här i värmen, det känns avkopplande. Några andra varelser som trivs bra i värmen är ekorrar, små ödlor och alla möjliga sorters fåglar (samt kackerlackor!!!) som finns överallt på Campus och i omgivningen. Idag såg jag en fågel som såg ut som en mini-stork, coolt :)

Apropå avkopplat så är det mesta det här, speciellt Bull Runner bussarna. Det är med hjälp av Campusbussarna som man tar sig fram här borta. Men, det finns inget som helst tidschema för när bussarna går så det innebär att vad man än ska göra måste man ha väldigt gott om tid på sig.

Idag så skulle jag göra om mitt kontantkort till mobilen till ett abonemang. Jag åkte med Bull Runnern till University Mall där vi fixat kontantkortet och när jag äntligen var framme sa butiksbitädet att jag måste ha med mitt pass för att kunna få ett abonemang... Det innebar att jag fick ta mig hela vägen hem igen och sen tillbaka. När jag väl kom hem för andra gången med mitt nya amerikanska nummer hade det tagit 3,5 h!!! Det var den dagen det...

Igår kväll var vi ute på Bulls Club, igen. Det verkar som om det kan bli en torsdagstradition istället för Stocken! När vi skulle gå in igår så var det vakter där som visiterade alla för att se om de hade några vapen med sig. Dock var inte visitationen helt 100 % för en av amerikanerna som var med oss stoppade sin lilla fickkniv i skon och så fort vi kommit in la han den i fickan igen. Det verkar vara ganska vanligt här i USA... Sen när Christoffer skulle gå in sa vakterna åt honom att det inte var tillåtet att ha en vit T-shirt på sig, så han fick en grå att ha ovanpå av vakten. Jätteskumt, och det är ju inte precis som att amerikanerna är kända för sin goda klädstil...

Ikväll spelade vi basket vilket var roligt, men svettigt! Måste dock köpa ett par andra skor att ha för sånt, joggingskorna är konstigt nog inte lämpade för snabba stopp och vändningar. Sen gick vi till BBQ på Avalon (ett annat student housing som ligger mitt emot vårt) och socialiserade lite med de andra utbytesstudenterna, en bra fredag!

Christoffers t-shirt
At the Bulls Club
Jag och franska Melanie
Riktigt nice kvällsbasket på Campus!
BBQ vid poolen på Avalon :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar