söndag 26 september 2010

4/4 och äntligen helg!

Med sista tentan avklarad i fredags åkte jag och danske Christian till downtown för att se oss omkring. Det var första gången jag åkte downtown på mina fem veckor här, och det låter ju helt galet, men för det första så är Campus en egen liten värld och för det andra så är inte downtown så mycket att hurra för. Vi åkte till Ybor City som är känd för sin cigarrtillverkning, och det är nog det ända Tampa är känt för (förutom alla sportlag, såklart). Ybor City by day, var dött men vi underhöll oss så bra det gick. Sen åkte vi med spårvagn till en annan del av stan som kallas Channelside. Där gick vi längs med vattnet och skyskraporna. Fint, men inte så mycket mer än det.

Jag var lite besviken över att det inte är "stan" så som man är van vid hemma. Inga butiker och gågator. Men som jag har förstått det så sker all shopping här inomhus i stora gallerior. Vi har ju en "University Mall" nära Campus, men sen har jag hört talas om en stor galleria downtown som jag måste besöka snart! Annars är Tampa downtown i sig väldigt utspridd och det är stora avstånd så om man inte har bil är det väldigt svårt. Det finns dock gratis bussar som går från Campus till downtown och det var ju bra i alla fall!

På kvällen återvände vi downtown för att se Ybor City by night, tro mig, det var inte folktomt längre!

Lördagen vigdes, i sann amerikansk anda, åt amerikansk fotboll med USF Bulls. Det är det stora helgnöjet här och verkligen en stor grej. Jag är dock inte så underhållen av själva spelet, men stämningen är ju trevlig. Ser dock fram emot när hockey och basket säsongen börjar, då blir det action!

Smoothie i Ybor City
Ybor City
Channelside
Utanför Hockey arenan, Tampa Bay Lightning!
Nere vid vattnet vid Channelside
Lite skyskrapor
Buccaneers skeppet på Raymond James Stadium
Fotbollsplanen
Mascoten Rockey

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar