måndag 30 maj 2011

Universal Studios Hollywood

Inatt åkte Myriel hem till tyskland, så idag har jag på egen hand besökt Universal Studios Hollywood. Det var superroligt och jag lyckades underhålla mig själv hur bra som helst med alla attraktioner! Jag har blivit skrämd så jag hoppat högt i luften av hajar och mumier, helt genomblöt av dinosaurieslem och skrattat så att jag fick ont i magen åt Hollywood-djurens fantastiska bedrifter :) Nästan bäst av allt är att jag har fått sett Wisteria Lane från Desperate Housewife - så coolt!

Smart som jag var uppgraderade jag min biljett till en Front of Line-biljett, vilket jag helt klart rekommenderar. På så sätt slipper man allt tråkigt köande till varje attraktion och det var värt de extra pengarna. Idag är det dessutom en röd dag i USA, Memorial Day, så det var fullproppat med folk.

Det här var en bra avslutning på min tre veckor långa resa på västkusten. Jag har haft en jättebra resa, trots allt oväder i början. Faktum är att det var tack vare det dåliga vädret som vår grupp kom varandra så nära och fick en väldigt fin sammanhållning resten av resan. Under de här veckorna har jag upplevt så mycket; nya städer, vacker natur och en massa roliga aktiviteter och utflykter som jag kommer att minnas för livet.

Imorgon åker jag tillbaka till Tampa och då väntar två veckors sol och bad semester med världens bästa Lill-Anna och Lotta - kan knappt vänta längre tills jag får se er tjejer igen! <3

Universal Studios!
Brie :)
Susan :)
Gaby :)
Lynette :)
Terminator 2 - wrooooom!

söndag 29 maj 2011

Los Angeles

Igår eftermiddag kom vi alltså fram till resans slutmål; Los Angeles - the city of Angels! Vår guide Brian passade på att ta oss runt till Venice Beach och Santa Monica, vilket skulle bli lite svårare sen utan bil. Jag gillade verkligen Santa Monica och vill åka tillbaka dit!

Sen var det dags att säga hejdå till "The Happy Family" med alla dess medlemmar; Iron man, Super mom, Honey Bunney, Little miss Sunshine, Flying Thomas and Sona. Detta är namn som växt fram i takt med vår resa och alla utmaningar :) Jag och Myriel, the Chipmunks, håller dock fortfarande ihop och har nu utforskat Los Angeles tillsammans.

Vi bor mitt i Hollywood, strategiskt och bra! Idag har vi varit på en Movie Star Tour i Beverly Hills och Bell Air och sett kändisar som Michael Jackson och Tom Cruise hus...om man nu kan kalla det för hus. Man kunde såklart inte se så mycket, men några skymtar här och där av hustaken i kombination med en underhållande guide var en rolig upplevelse! Under dagen har vi också hunnit med the Walk of Fame, Kodak Theater och en skymt av Hollywood-skylten på avstånd. Vi satt och väntade på bussen till Hollywood-skylten, men när den aldrig kom gav vi upp och nöjde oss med att ha sett den på håll. Återigen, att vara utan bil i USA är hopplöst. L.A. är dock USAs 2:a största stad efter NY, så man kunde ju tro att de skulle ha bättre lokaltrafik, men icke.

L.A. med alla dess stadsdelar är i alla fall på min topp tre här i USA och jag kommer gärna tillbaka igen i framtiden!

Venice Beach
Michael Jacksons hus innan han dog...
Jag och hmm Hollywood skylten! :D

Tom Cruise (för vi hittade inte Brad Pitt ;P)
Till världens sötaste Oscar <3

What happens in Vegas...

...stays on my blog!

I torsdags kom vi alltså fram till Las Vegas där vi spenderade två intensiva dygn i denna partymetropol. Vi har hunnit med att både vandra hela Las Vegas Blvd med alla hotell, ätit en massa god mat, shoppat och såklart utgång á la Hangover-filmen! Jag har också för första gången testat att spela enarmad bandit, och det var verkligen en banditmaskin som snodde åt sig min dollar på mindre än en minut, haha!

Igår kväll hade vi köpt biljetter till Criss Angels show BeLIEve tillsammans med Cirque de Solei. Alla såg verkligen fram emot detta, men tyvärr blev det en stor besvikelse då showen var urusel och vi inte såg ens en skymt av akrobatik. Bättre lycka nästa gång!

Myriel, Nicole och jag redo för vår första kväll i Vegas!
Vilken färg vill du ha?
Vattenshowen utanför hotell Bellagio var superfin :)

Resans största tabbe!!

Gårdagens utgång slutade precis som i filmen, nästan...
Inne i Secret Garden på hotell Mirage
Vad är väl Vegas utan Elvis-imitationer?
New York, New York

fredag 27 maj 2011

ps.

Ett litet flimklipp ifrån helikopterturen som jag glömde lägga upp igår eftersom jag var så exalterad över att vi kommit fram till Vegas, hihi!

torsdag 26 maj 2011

Heli flight över Grand Canyon

Efter en rejäl dos med cowboys begav vi oss i tisdags mot Grand Canyon! På vägen dit stannade vi vid Antelope Canyon som är en riktigt häftig underjordisk bergkreation formad av pressad sand.

Sen kom vi fram till Grand Canyon där vi nu har spenderat de två senaste dagarna med solned-och soluppgångar samt en helt otrolig 45-minuters helikopter tur över hela Grand Canoyn från North till South Rim. Det var så sjukt kul och helt fantastiskt häftigt - helt klart en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv!!!

Nu Vegas...

Antelope Canyon!
Heli Flight över Grand Canyon :D


Vår guide Brian och jag

Vegas Baby!!!

tisdag 24 maj 2011

Cowboy Ranch vid Lake Powell

Igår eftermiddag kom vi fram till Lake Powell där vi togs emot med öppna armar av Paria Canyon Guest Ranch! Det är full gång i Cowboysen här och jag har varit helt lycklig och på G de senaste 24 timmarna :) Först gav vi oss ut på en vilda västern ridtur med de fantastiska bergen som utsikt. Min häst hette Gunny och var helt svart och SÅ fin. Tack Anna Lind för att du har förberett mig för det här under alla år, för det var helt underbart härligt och vilken frihet att bara "rida" ut i lugnet! Det var dock ingen "engelsk ridning" som gällde, utan riktig Cowboy style, haha!

När vi kom tillbaka stod långborden dukade och grillarna var i full gång. Vi bjöds på en förstklassig Cowboy-middag som var mycket god och uppskattad! Sen blev det ladufest med linedance och full håll-i-gång tills vi inte orkade stå på benen längre och var tvungna att lägga oss för att sova ute i vårat gästhus :)

Det här är helt klart min bästa high light från resan så här långt! Jag ÄLSKAR cowboys - dom är så coola :D

Hela gänget påväg och närmast vår Cowboy :)
Gunny och jag :)


Han var SÅ söt!

måndag 23 maj 2011

Navajo Indianer i Monument Valley

Igår åkte vi till Monument Valley där vi blev inbjudna till Navajo Indianernas reservat. Det hela började med en vild Jeeptur bland de röda sanddynorna. Vi studsade och flög när vår indianguide körde fram i full fart, men det var riktigt roligt. Han visade oss Monument Valley från indianernas fantasifulla perspektiv vilket var jätteintressant. Det var alldeles fridfullt överallt och det kändes verkligen som om det var något speciellt med den där platsen, kanske hjälpte också alla historier vi fick höra för vår fantasi.

På kvällen bjöds vi på indiantacos och underhållning med musik, sång och dans! Jag fick till och med äran att dansa med "indianhövdingen" vilket var roligt :) Efter att ha sett den mest stjärnklara himmel jag någonsin sett gick vi och la oss i indian hogans gjorda av trä och lera. Ett par timmar senare väckte vår guide oss, så att vi fick se solen gå upp över Monument Valley - det var nästan lite magiskt.

Jeeptur!


Soluppgång över Monument Valley :)

ps. Jag kunde inte ladda upp fler bilder för Internet där jag är nu går i snigelfart.. :(

söndag 22 maj 2011

(Äntligen) sol och rafting i Colorado River!!

Vår BBQ i fredags kväll blev succé! Maten var supergod och det var dessutom den första kvällen hittills som vi kunnat sitta utomhus och faktiskt njuta av det. Till efterrätt introducerade vår guide Brian oss till S'mores, vilket är marshmallows och smält choklad på honungskex - MUMS!

När vi vaknade upp igår morse sken solen och det var varmt och skönt (ca 24 c). Vi njöt av att sitta utanför tälten och äta frukost i solen och bara slappna av. Sen bar det av till Colorado River där vi var med om ett litet raftingäventyr! Det var roligt och soligt, även om vattnet var iskallt. Dock ingenting i jämförelse med den rafting jag gjorde i Bad Gastein, Österrike (eller hur Emil? :D)

Efter raftingen åkte vi till Canyon Land National Park där vi gick på hike till ytterligare en cool arch här i Utah. Kvällen spenderades med att laga mat högt uppe på ett berg till solnedgången - superfint!

Ännu finare var dock soluppgången imorse. Vi gick upp klockan fyra inatt och åkte iväg på en tre timmars hike till den mest berömda archen, där vi såg soluppgången och åt frukost. När jag satt där uppe på en av klipporna kändes det som om det bara var jag i hela världen och de första solstrålarna som nådde mitt ansikte var fantastiska. Det var en helt underbar utsikt och helt klart den vackraste soluppgången jag någonsin har sett!

BBQ - hela gänget samlade!
Min S'more :)
På hike i Canyon Land NP

Jag och Myriel vid solnedgången


Rafting i Colorado River!
Soluppgångsutkiksplats #1 - jag är den lilla blå pricken till vänster
Kända Delicate Arch
En liten "Piff&Puff" som gjorde oss sällskap till frukosten :)

fredag 20 maj 2011

Capitol Reef och Arches National Park

Idag efter frukostbuffén på vårt välbehövda hotell begav vi oss till Capitol Reef National Park. Klippformationerna där ser ut som från en helt annan planet eller som en utdöd havsbotten, häftigt. Därefter åkte vi vidare till Arches National Park där vi gjorde en hike för att se den berömda Landscape Arch innan vi åkte till Moab där vi nu slagit upp våra tält igen.

Det har småregnat under hela dagen, men väderprognoserna har utlovat solsken imorgon så det får vi hålla tummarna för. Nu ska vi ta det lite lugnt här och gå en sväng i den lilla byn innan det är dags för BBQ!

Capitol Reef
Aliens som har landat med sitt UFO :)

Landscape Arch