söndag 28 november 2010

Julkänsla

Igår bjöd de danska tjejerna in till ett danskt julbord. Det var supergott och kändes som om man var hemma för ett par timmar. Danskarnas julmat är i stort sett samma som vår, men vår är förstås lite bättre :) Vi hade en jätterolig kväll och lekte bland annat en superkul julklappslek som jag ska komma ihåg tills jag kommer hem! Oj vad vi skrattade!!

Idag är det första advent och dagen till ära ska jag julfika lite till Desperate Housewifes ikväll. Hittade ett och annat på IKEA så jag är fullt utrustad för en jul här i Florida nu!

Hela gänget samlat runt långbordet!
Julklappsfight! :D
Melánie och jag :)

lördag 27 november 2010

Black Friday och mera kalkon!

I fredags vinkade jag först av världens bästa syster, svåger och systerson. Det var mindre kul.. Men vi har haft en toppenvecka här och nu fortsätter de sin semester ner mot Miami och iväg på en kryssning i västra karibien!

Dagen efter Thanksgiving är det Black Friday vilket är en dag när alla affärer kör storrea och folk slåss om att få komma in! Jag begav mig till Target (haha) och kom hem med en mini Dirt Devil som var precis vad jag behövde. Vår stora damsugare är helt värdelös och släpar bara runt smutsen på heltäckningsmattorna så nu hoppas jag på att kunna suga upp ett och annat med denna lilla handdammsugare.

Efter min "shoppingtur" begav jag mig till fransmännen för åter lite traditionellt Thanksgivingfirande. Fransmännens amerikanska roommates lagade riktigt middag hela dagen medan vi andra kollade på TV. Nu har jag nog ätit allt amerikanskt man kan äta och gott var det! Till och med godare än på restaurangen dagen innan..

Dammråttor akta er, här kommer Dirt Devil haha!
Kalkonen skärs upp
Thanksgiving dinner hos fransmännen :)

Thanksgiving i Clearwater

Sista dagen Carro & Co var här var det Thanksgiving. Mamma upplyste mig om att traditionen kommer ifrån när pilgrimerna kom till USA år 1620. När deras skörd slog fel och de inte hade någon mat så indianerna hjälpte dem att överleva. Därför skapades en tacksägelsefest till indianernas ära. Man bjuder släkt och vänner på middag och påminner sig om det man har att vara tacksam över. Tror dock inte att alla amerikaner vet varför de äter kalkon och annat gott just denna dag...

Vi firade i alla fall Thanksgiving med en solig heldag i Clearwater Beach och sen hade vi bokat Thanksgiving dinner på en restaurang med havsutsikt. Restaurangen vi var på heter Columbia och är en systerrestaurang till original restaurangen Columbia som ligger i Ybor City, och som grundades redan 1905. Det var spännande att prova riktig tureky med stuffing och mashed potatoes och tillbehör. Oscar åt Mac&Cheese, så det var också amerikanskt... Till efterrätt blev det pumpkin flan :)



iii kaa! :) <iiih va kallt>
Var är moster? DÄR är moster :D
Finaste <3
Bygga kaka och sandslott!
Solnedgång över Clearwater Beach
Happy Thanksgiving!

Bush gardens 2nd edition

På grund av att mitt internet slutade fungera i onsdags och fortfarande inte har kommit igång, så är mina uppdateringar lite försenade. Sitter nu på biblioteket som har öppnat efter långhelgen och har äntligen kontakt med omvärlden igen!

I onsdags var det dags för veckans andra tur på Bush Gardens. Den här gången började vi med en safari-tågtur där vi såg allt från giraffer och zebror till elefanter. Mycket fint! Oscar tyckte det var ganska roligt att åka tåg, för han satt i alla fall still hela vägen. Efter safarituren var det dags att gå till baby-leklandet där Oscar fick bada lite igen, det var helt klart hans favoritattraktion på BG. Vi andra tyckte det såg så skönt ut att blöta ner sig lite i värmen så vi tog ett par vatten-åk tills vi var plaskblöta och sen var vi alla nöjda med BG för den här gången :)

Den här veckan på Bush Gardens så började julprogrammet. Överallt var det julpynt och från högtalarna sprutade det ut julsång efter julsång. Samtidigt var det ca 27 c varmt och strålande sol, och det bör tilläggas att julpyntet hängde i alla palmerna... Det känns nästan som lite parodi på julen och jag förstår inte riktigt hur man ska kunna få julkänsla här i Florida!

Oscar åker på safaritur!

Oscars badland!
Johan och Caroline medan de fortfarande var torra..
Oscar skrek "Mmmmer!!" hela tiden :)
En julhälsning ifrån Bush Gardens

tisdag 23 november 2010

Sightseeing med swedish touch!

Dagen bjöd på riktigt turistande! Först gick vi en runda i Campus och kikade på vart jag brukar hålla hus. Oscar sprang runt så mycket, så efter det var vi tvungna att ta en Ben&Jerry paus på Marshall Student Center. Sen bar det av tillbaka till bilen som tog oss downtown och till IKEA! Där fick jag köpt en massa svenska goda saker och lite annat smått och gott, det kändes väldigt hemtrevligt. Det roliga var att den här IKEAn i Tampa var uppbyggd och såg PRECIS ut som nya IKEA i Uppsala så Carro och Johan visste precis vad som skulle komma härnäst i rundorna, hihi. Efter en traditionsenlig köttbullslunch begav vi oss till Ybor City.

I Ybor vandrade vi runt och såg diverse viktigt i de gamla cubanska cigarrkvarteren. Johan fick också köpt två färskrullade cigarrer som souvenir med sig hem. Efter lite espresso för att fylla på energin tog vi spårvagnen till Channelside.

I Channelside besökte vi Florida Aquarium som hade fullt med djur från havets djup. Oscar tyckte det var riktigt roligt med alla fiskar och skrattade av hjärtans lust! Därefter vandrade vi ner längs river walken på Channelside och njöt av utsikten över vattnet och skyskraporna innan det var dags att bege sig hemåt igen för att laga middag.

Oscar har spring i benen på USF Campus!
UNIVERSITY OF SOUTH FLORIDA
A touch of Sweden :D
Mmm..!
Sightseeing i Ybor City
Oscar vinkar ut genom fönstret i spårvagnen
Dags att titta ner i havets djup
Oscar och jättefiskarna!

River Walk vid Channelside

måndag 22 november 2010

Bush Gardens

Idag var vi på Bush Gardens. Det är ett jättestort (såklart) nöjesfält/djurpark som ligger här i Tampa. Vi har åkt de värsta av dem värsta berg-och dalbanorna, sett bl a elefanter, lejon, vita tigrar, zebror och giraffer samt åkt vattenattraktioner som gjorde oss helt genomblöta! Det var en roligt och fartfylld dag!

Efter BG åkte vi hem till mig och lagade middag. Oscar verkar tycka bäst om att äta här hemma för han gillar inte restaurangmaten. Därför har vi handlat för några dagar fram. Vi andra tycker faktiskt också att det är skönt och komma hem efter en lång dag istället för att slåss med alla andra på en restaurang. Idag blev det lax och det mumsade Oscar i sig med stor aptit! :)

Den värsta berg-och dalbanan med 90 graders stup!
Oscars gosattack <3
Oscar åkte också karusell!
Bada i babylandet fick han också :)
Kungen på BGs savann :)

söndag 21 november 2010

Finbesök!

I lördags kom världens bästa stora syster, svåger och systerson på besök här i Tampa. Jag hade lagat mat (och städat som en tok) hela dagen så att vi kunde avnjuta en god middag tillsammans med mina roommates, Camille, Christian och Christoffer.

Idag var vi iväg på vår första utflykt! Småbarnsfamilj som vi är började dagen tidigt med bilfärd ut till Clearwater beach. Där har vi spenderat en fantastiskt härlig dag med sol och bad och lek! Vi åkte också på en delfinbåttur och det var verkligen SÅ häftigt. Delfinerna hoppade i vattenmassorna precis efter båten och vi var inte mer än 1-3 meter ifrån dem. Det var massor av dem och till och med små ungar, helt underbart! Lilla Oscar skrattade också gott åt de stora hoppande "fiskarna" :)

Oscar är förresten världens sötaste lilla människa. Han är så rolig och man kan inte annat än att skratta åt och med honom hela tiden, det lilla busfröet! Jag ser verkligen fram emot de kommande dagarna och vill aldrig att det här ska ta slut... (Mamma; går det bra om Carro också flyttar hit? Hihi)

Världens bästa <3

Oscar posar i sin nya USF keps!
Oscar tycker om att baka kaka.. :)
Lika som bär..? Världen bästa syster <3
Ett av världens mest fantastiska djur!

torsdag 18 november 2010

Påväg mot green card?

Efter att ha stått på driving rangen med golfkursen i 12 veckor hade vår klass äntligen kvalificerat för nästa steg; idag fick vi gå ut på greenen och träna putting istället... Det liknade minigolf och principen var enkel - ner med bollen i hålet. Kan tyckas simpelt, men det blev en hel del bollar kors och tvärs. Hur som helst kul att pröva något nytt :) Jag har bara två golflektioner kvar den här terminen, tror dock att jag kommer att fortsätta med Golf II till våren, min full swing är nämligen långt ifrån fulländad...

Imorgon har jag tenta i konstitutionell rätt igen, suck. Efter tentan ska jag åka och handla massor med mat för på lördag kommer min syster (Caroline) med familj och då ska jag laga middag åt dem och mina roommates & Co. Det ska bli så kul att träffa lilla Oscar igen - han kan prata nu!

måndag 15 november 2010

Tjejhelg i Chicago!!

Efter att ha suttit uppe hela natten med min kriminologiuppsats var det i torsdags dags för avfärd mot Chicago där jag äntligen skulle få träffa Anna! Sen blev det fyra dagar med turistande, shopping och party - helt fantastiskt!

Torsdag: Efter att vi checkat in på vårat hostel som låg mitt i Downtown så begav vi oss på lite sightseeing till Millennium Park där huvudattraktionen var "The Bean" (en stor "silver-böna" som reflekterar stadens skyskrapor). Därefter var det dags för shopping i mängder! Chicago erbjuder långa shoppinggator med allt man kan önska så långt ögat kan nå. På kvällen åt vi supergod middag på The Cheese Cake Factory innan vi åkte upp till 96:e våningen i The Hancock-tower där vi tog en drink serverad med fantastisk utsikt över Chicago by night! Riktigt lyxigt!

Fredag: Den här dagen började med en morgontur ut till Hyde Park där vi letade reda på Obamas hus. Det var inte svårt att hitta rätt gata eftersom Secret Service var där och hade spärrat av området, men vi fick ringa Christian som googlade fram hur huset såg ut innan vi visste vilket det var! Därefter begav vi oss tillbaka till downtown för att åka upp i USAs högsta byggnad - Willis Tower. Väl uppe på 103:e våningen har man en utsikt på 50 miles om det är bra väderförhållanden. Till sist åkte vi ut till Navy Pier och kollade läget innan det var dags för mera shopping. På kvällen var det utgång med dunder och brak som efter en lång kväll avslutades på Spy Bar á la Chicago style!

Lördag: Sista heldagen bar det av till Andersonville som är fullt av svenska immigranter. Det första vi såg när vi kom fram var en svensk flagga, därefter en volvo och till sist en dalahäst! Vi besökte Swedish American Museum och tog en titt på de svenska restauranger och caféer som fanns innan vi återvände till downtown. Där fortsatte vi shopping varvat med Riverwalk längs Chicago river innan det var dags för den berömda deep-dish pizzan på Gino's. Efter två timmars köande fick vi äntligen vår mat!! Som sista turistattraktion bockade vi av Garrett's caramel och cheese popcorn påväg hem till vårt hostel. På kvällen hade vi biljetter till musicalen The Lion King på Cadillac Palace. Det var helt fantastiskt och kostymerna och musiken var helt otrolig! Så till sist avslutade vi kvällen med utgång i downtown.

På söndagen avslutades vår underbara Chicago-weekend med en brunch innan det var dags att påbörja resan hem till Florida igen. Jag saknar redan Anna och storstan. Chicago var precis så som jag hade förväntat mig USA - alldeles alldeles underbart! Dock var det otroligt skönt att stiga ur planet i Tampa och bli mottagen av värme igen. Chicago är känt som "The Windy City" med all rätt :)

Millennium Park Chicago
The Bean
Hancock-tower
Utsikt från 96:e våningen!
Obamas gata :)
Obamas (röda) hus!
USAs högsta byggnad - Willis Tower!
Utsikt från 103:e våningen!!

Dalahäst i Andersonville :)
Deep-dish pizza på Gino's
Riverwalk vid Chicago River
Lejonkungen!!