måndag 30 augusti 2010

Poolplugg

Idag på kriminologikursen hade vi skolans poliser på besök (ja, Campus har sin egen polisstation samt postkontor). De berättade om alla mord samt andra grövre brott som begåtts på USF Campus under åren. När man satt där och skruvade sig i stolen och undrade var tusan man har hamnat någonstans fortsatte föreläsningen med instruktioner om hur vi ska gå tillväga ifall det inträffar en "school shooting". Då får alla elever ett SMS där det står vad man ska göra, t ex "School shooter on Campus. Find a safe place were you are, and stay there". När polisen sen kommer med full mundering och säger åt en att "Go away" så ska man följa deras instruktioner och inte göra som i en del fall där elever tittat på sin mobil och sagt "But my mobile tells me that I should stay here..?". Haha! Tacka vet jag ljuva Sverige, där nöjer vi oss med brandövningar :)

Jag har knappt hunnit följa med i valprocessen där hemma, men idag la jag i alla fall min brevröst på lådan! Därefter satte jag mig tillrätta i min nya pluggposition nere vid poolen och spenderade eftermiddagen med min kriminologibok och underbart solsken. Man vill aldrig gå därifrån!

Lyx-plugg!



Chris...

En liten parentes;

Under mina tjugotvå år i Sverige har jag nästan aldrig träffat någon som hetat Christine. I gymnasiet dök de två första (och enda) upp, med stavningen Kristin. Man kan ju inte säga att det är ett ovanligt namn, men det har ändå verkat som att få hetat just det.

Därför har dessa två första veckor i USA varit ganska komiska med tanke på det ovanstående. Jag reste hit med en CHRIStoffer och ganska snart efter vår ankomst till Tampa träffade vi en av de få andra skandinavierna, dansken CHRIStian. Den sistnämnde CHRIS bor tillsammans med två amerikanska killar som av en händelse råkar heta CHRIStoffer och CHRIStoffer.

När skolan sen drog igång förra veckan träffade jag en annan law student som heter CHRIStoffer och hans flickvän heter, hör och häpna, CHRIStina!

Jag har alltså under mina två första veckor i USA kommit upp i sju stycken Chris! Detta måste vara ett tecken på att jag har hamnat rätt :)

söndag 29 augusti 2010

Festligheter

Nu har det varit party tre dagar i rad här i Tampa. I torsdags hade en av de tyska utbytesstudenterna (Dennis) födelsedag så vi firade att han fyllde 25 år med dunder och brak. Vi gick till the Bulls Club igen och den här gången var det verkligen fullt drag och massa folk. Till tyskarnas stora förtjusning kostade ölen 5 cent denna kväll, ganska komiskt! Vi spelade även beer pong och vi utbytesstudenter börjar bli bättre och bättre... Jag kom hem kl 5 på morgonen och sen hade jag lektion i konstitutionell rätt inte många timmar därefter. Kommer inte göra om det igen!

I fredags hade jag "Taco night" med mina roommates och sen åkte vi till en fest. Där höll vi igång tills långt in på småtimmarna och sen åkte vi till Mc Donalds. Det märktes tydligt att de är ett par år yngre än mig, men det var i alla fall skönt att åka bil istället för att gå som jag annars gjort vad jag än gör och vart jag än ska.

I lördags låg jag ute vid poolen på förmiddagen. Där började jag prata med ett gäng amerikaner (mer i MIN ålder) som var supertrevliga. De bjöd in mig till poolparty samma kväll och det hakade jag på. Jag hade en jättetrevlig kväll och träffade bland annat två tjejer som heter Dana och Sara som verkar toppen! Vi spelade såklart beer pong (som alla gör här) men sen fick jag lära mig flip cup också och det var superkul. De hade även en sån där beercag som finns på alla amerikanska filmer när det är college party. Och de röda muggarna såklart..! Sen hade vi "efterfest" i samma hus där jag bor och åt pizza, lyssnade på country och så försökte de lära mig att dansa linedance. Det var så roligt (och amerikanskt!) och jag hoppas verkligen på att jag kommer hänga med det gänget igen för dem passade mig perfekt :)

Idag skulle jag lagt mig vid poolen igen, men jag måste varit riktigt trött för jag sov till klockan 15!! Tretton timmar, det var längesen jag lyckades med det. Solen har gått i moln, så nu ska jag tvätta istället.

Jag och Camille från Frankrike i torsdags!
Födelsedagsbarnet Dennis och franske Edouard :)
Jag och mina Roommates Josie, Courtney och Rakel i fredags :)

lördag 28 augusti 2010

Första skolveckan avklarad!

I måndags hade jag min första lektion och sen dess har det rullat på i full fart under veckan. Jag har fått ihop alla mina kurser som jag ville ha och dessutom ett ganska drägligt schema. Fritiden är ju minst lika viktig här! Frågan är dock hur mycket det blir av den varan... Alla kurser är ganska krävande och det är redan meningen att vi ska ha kommit ca 50-100 sidor i kurslitteraturen för varje kurs, så det är riktigt högt tempo. Här är en liten resumé av mina kurser;

Constitutional Law I - Den här kursen är ganska grå än så länge och jag kallar vår professor Dr Tauber för Herr Hockeycoah, för trots att det är ett litet klassrum så skriker han kontant. Det gör det ganska svårt att höra vad han säger, fast det är ganska svårt att följa med på allt i allmänhet ändå.

Crime and Justice in America - Professor Dr Agresti är en riktigt härlig man i sina bästa år. Han har verkligen sinne för humor och skämtar friskt för jämnan. Den här kursen tror jag kan bli riktigt kul och om man har tur finns det även möjlighet att få följa med på studiebesök till bland annat en domstol. Dock är det ca 340 personer som läser kursen och platserna är begränsade. Men som Dr Agresti sa så får man hoppas på att man heter "Lucky" i förnamn... Ett litet urdrag ur hans presentation av sig själv; "Oh, I forgot to tell your, I was a juvenile delinquent back in Syracuse. Was caught for breaking and entering and stealing guns and placed on probation. That was when I was 15. Quite a few of my family and friends have "been on the other side of the law".

International Human Rights - Professor Dr Roach är väldigt bra och brinner för ämnet. Det kommer bli en intressant kurs, men rätt tuff. Bland annat har vi en ganska saftig uppsats som ska komma till på något för mig ännu okänt sätt...

Law and Business I - Professorn för den här kursen är inte heltids professor utan jobbar som advokat på en av de största advokatbyråerna i Tampa Bay. Några väl valda ord från Dr Brown; "I'm not a professor, I'm a lawyer. Like most lawyers I have a lot of opinions. That means I'm often wrong, but never in doubt. If I say something in this class that you don't agree with, that's probably a good thing, it means you're thinking. If you say something that I disagree with, that doesn't mean you're wrong. It doesn't even mean that I disagree with you. I'M A LAWYER! I argue not just for profession, I do it as a hobby. I even argue with myself, and I always win!" Han är förmodligen den bästa professorn jag har här den här terminen :)

Golf I (!!!) - Golftränaren heter Joshua och verkar vara jättetrevlig. Än har jag inte haft någon golflektion, men den första är på tisdag så då håller jag tummarna för bra väder! När kursen är slut ska jag kunna "full swing, pitching, chipping och putting", vilket låter som rena grekiskan för mig just nu. Jag ser dock verkligen fram emot den här kursen och golfbanan ligger bara en gata bort från där jag bor!

Dags att börja plugga snart...

söndag 22 augusti 2010

En vanlig söndag

Idag när jag vaknade och gick ut i köket för att äta frukost möttes jag av mina tre partypinglor till roommates som hade varsin bibel i handen och var påväg till kyrkan! Jag blev så himla paff men lyckades undvika att tappa hakan framför dem, utan nickade bara glatt "OK!".

När de var borta passade jag på att ockupera tvättmaskinen för första gången här. Dock lyckades jag inte lista ut hur man startade en amerikanskt tvättmaskin, så jag gick ut i korridoren och lyckades få tag i en amerikansk granne som kunde komma in och sätta på den åt mig, pinsamt :P Medan maskinen snurrade runt gick jag ner och läste vid poolen.

På eftermiddagen bar det av på en liten upptäcktsfärd med the Bull Runner för att försöka hitta till den stora mataffären jag hade tipsats om. Är ganska hopplöst att handla mat här för alla mataffärer ligger så långt bort och man måste egentligen ha bil. Så för min del blir det som ett riktigt träningspass att handla, men jag lyckades i alla fall få hem några kassar RIKTIG mat så att jag inte måste äta fast food nästa vecka också. Idag blev det spaghetti och köttfärssås samt GRÖNSAKER :)

Jag hann med Victoria's Secret på min shoppingtur också!

lördag 21 augusti 2010

Mitt första poolparty

Gårdagens utgång till the Bulls Club var crazy. Riktigt amerikanskt! Vi mötte upp den amerikanska tjejen Crystal, som tipsat oss om stället, när vi kom dit. Hon var jättetrevlig och det var kul att träffa henne igen. Amerikanerna var dock tokiga, det var beer pong och lap dance all over! Vi försökte anpassa oss så gott det gick, men det kommer nog ta ett tag att komma in i det där. Eller snarare, att komma tillbaka till det där...för det var lite som när man var 18. Men det var kul att se lite äkta amerikanskt partaj! Mina roommates var på ett Cowboy (såklart!) party, så det är mycket sånt här :)

Det är dock galet långa avstånd överallt. Vi gick först till de andra utbytesstudenterna som bor On-Campus och sen till the Bulls Club. Totalt kanske 1,5 h promenad! Men sen tog vi en taxi hem :)

Idag var det dags för mitt första Poolparty här i Florida! Nu innan skolstart är det i princip poolparty överallt. Det var ett poolparty här på Sterling där vi bor, men vi gick till Avalon Hights där några av de andra utbytesstudenterna bor. Det var riktigt nice! Free food (såklart), DJ, sol och bad samt massa folk. Det var precis som i en amerikansk film med röda college muggar, Pizza delivery och volleyboll i vattnet. Det känns som om jag ska kunna anpassa mig till det rätt bra ;)

Nu ska jag äntligen ta tag i att packa upp resväskorna och försöka komma i ordning lite mer innan skolan börjar på måndag.

Äntligen framme vid the Bulls Club

Do not try this (beer pong) at home ;P
Jag och Crystal!

Alla utbytesstudenter @ pool party

fredag 20 augusti 2010

Bulls Club tonight!

Idag var första dagen som var helt ledig här i Tampa. Jag ägnade morgonen åt att sova ut ordentligt och sen fortsatte jag att vila vid poolen. Det börjar bli dags att jobba bort kafferast-brännan från Sverige nu :) Solen är stark så jag låg mest i poolen, som säkert är 28 c så man känner knappt när man går i. Nice!!

Mot eftermiddagen åkte vi med the Bull Runner till Alumni Center på Campus där det var välkomstmottagning för alla internationella studenter med tal och återigen free food. Det är det sistnämnda alla utbytesstudenter går dit för, egentligen ;)

Därefter spelade vi, galet nog, en liten basketmatch på en av skolans planer. Det var riktigt kul och det var långt i från den sista under det här året! Dock alldeles för varmt för fysiska aktiviteter mitt på dagen så det får bli mer mot kvällen nästa gång.
 
Ikväll ska vi utforska the Bulls Club som jag har stora förväntningar på. Är sugen på lite riktigt partaj!
 
Vår pool från min solstol
The Bull Runner som går genom hela Campus
Christoffer och fransmännen på välkomstmottagningen
Time for bastketball!
Danskarna andas ut i skuggan...

onsdag 18 augusti 2010

Week Of Welcome - WOW

Idag har vi avklarat registreringen och fått träffa de andra utbytesstudenterna här. Träffade några trevliga danskar så att man kände sig lite hemma igen.

Sen var det dags för kick off av Week of Welcome för alla nya studenter på University of South Florida - USF. Det var riktigt amerikanskt med free food, mascoten Rocky och cheerleaders! Under hela veckan kommer det sen att vara aktiviteter från morgon till kväll som man kan välja bland. Det märks dock tydligt att många studenter är yngre här och jag håller ögonen öppna efter "seniors" som jag räknas som.

Jag har även träffat samtliga roommates idag och vi har hunnit sitta ner och prata lite. Det känns som en trevligt gäng med tjejer även om de är ett par år yngre. Tror vi ska kunna ha kul tillsammans :)

Annars har jag försökt orientera mig på Campus, åkt "the Bull runner"(Campusbussen) samt fixat mitt USF Student ID Card på the Marshall Student Center som är huvudbyggnaden för alla studenter. Där finns massa olika lunchställen och mycket mer. 

Min nya USF T-shirt
The USF Bull


The Marshall Center
I väntan på kick off
"Linedance" med mascoten Rocky

tisdag 17 augusti 2010

Arriving!

Resan till Tampa var LÅNG. Den började kl 06.00 (sv tid) den 16 augusti 2010 och slutade kl 06.00 (am tid) den 16 augusti 2010...24 timmar! Men allt gick bra och när vi väl var framme fick vi bokstavligt talat ett VARMT välkomnande :)

Det är riktigt varmt, kvavt och soligt här i Tampa. Det tar ungefär 1 minut från att man gått ut genom dörren tills man är ganska så ofräsch. Men jag klagar inte! Har längtat efter den här värmen i snart ett år och det känns fantastiskt och väldigt spännande att äntligen vara här :)Dock är det "hurricane season" nu så, på eftermiddagarna kommer det små skurar med "thunder and lightnings", men det blir nästan bara ännu mer hett efter det.

När jag kom fram igår kväll var mina roommates på väg ut på partaj. De frågade glatt om jag "wanted to join them?!" men jag tackade nej och somnade som en stock istället. De verkade inte riktigt förstå att jag rest från Sverige i ett dygn. Men de är väldigt hjälpsamma och trevliga och erbjöd både mat och skjutshjälp...

...för i USA behövs det bil! Men som utbytesstudenter har vi (Christoffer, den andra studenten från Uppsala universitet, och jag) idag gått och gått och gått! Först till Target där vi handlade i princip allt man kan tänka sig för att göra våra rum lite mer hemtrevliga. Vi lyckades fylla en hel taxi med grejer. Sen bar nästa promenad av till Campus för att kolla in området inför morgondagen. Det är STORT. Känns som bara Campus är lika stort som hela Uppsala stad. Men till jul kanske jag lyckats lära mig att hitta... :)

På Campus området finns i alla fall ALLT. Dagens mål var University Mall - ett köpcenter lika stort som Gränby x 10. Där lyckades vi skaffa amerikanska mobilnummer (vilket var en himla djungel!) och en hårtork.

Boendet är perfekt och jag trivs redan jättebra. Det är så skönt att ha ett eget badrum! Än har jag inte lagat någon mat i det gemensamma köket, men det ska nog inte bli några problem. Jag bor med tre amerikanska tjejer (Rakel, Josephine & Courtney) i en 5:a i ett stort (och nybyggt!) privat Student Housing-komplex. Från vår balkong samt mitt fönster har vi utsikt mot poolen och här finns allt från gym till buissnes center. Superbra! Dessutom ligger det bara rakt över gatan från Campus. Det är svårt att göra det rättvisa på bild, men jag har gjort ett försökt. Har dock inte fotat mina två STORA garderober med spegeldörrar samt min 32" platt-TV som hänger på väggen framför sängen :)

Nu är det dags att sova här borta på andra sidan Atlanten, "jetleggen" har gjort sig påmind de här första dygnen, men jag kämpar!

Utanför vårt Student Housing

Här bor jag! Det finns två stycken byggnader.Jag bor i B, Christoffer i A :)

Min "fullsize bed" (140 cm!)bäddad på amerikanskt vis!

Min lilla författar-hörna...

Mitt badrum som var väldigt svårt att fotografera

Utsikten från mitt fönster!

Våra shoppingvagnar från Target :)