lördag 2 oktober 2010

Äventyr!

Jag överlevde!

I fredags åkte vi till Hillsborough River State Park för att paddla kanot och campa över natten. Vi hade blivit lite avskräckta av alla amerikaner som berättat om hur mycket alligatorer det finns i vattnet, samt alla olika giftormar, spindlar och giftiga plantor som är en del av Floridas fauna. Väl utrustade för diverse attacker anlände vi till naturreservatet och insåg att det var väldigt amerikaniserat, vilket för en gångs skull var bra! Campingområdet var otroligt bra och hade alla förnödenheter man kan tänka sig (inkl tvättmaskin) och amerikanerna själva vara där med STORA husbilar.

Vi satte upp våra små minitält på 9 minuter (!!!) och begav oss sedan till kanotuthyrningen. Kort där efter var vi paddlandes på Hillsborough River. Naturen var helt fantastiskt och vi var alla helt fascinerade. Tänk att bara några kilometer från Tampas betongslum kan man hitta en magisk djungelflod! Vi kunde dock inte känna oss helt avslappnade eftersom att färden kunde innehålla många faror i form av alligatorer och giftrankor som hängde ner över vattnet. Det var som en slalombana vi hade att avklara! Vi såg två alligatorer, en stor och en liten. Det var väldigt spännande och de låg alldeles stilla så det kändes inte farligt. Men när vi vände tillbaka hade den stora flyttat på sig så att vi inte såg den längre och då fick vi lite panik att den skulle överraska oss någonstans i vattnet...

Efter vår paddlingstur återvände vi till vårt läger för att göra upp eld och grilla korv. Christian kämpade hårt med att bevisa sin manlighet och få fart på vedträna, men utan lycka. "It takes a woman" som man brukar säga, och i det här fallet var det jag! Man kunde nästan tro att jag varit med i scouterna som det brann tillslut :) Kvällen ägnades åt kortspel, marshmellows och oreo cookies och var mycket trevlig!

På morgonen gick vi bort till restaurangen för att äta frukost, american pancakes. Det var väldigt häftigt och mysigt för man fick en tillbringare med pannkakssmet och så på varje bord fanns en "spris" som man tillagade sina egna pannkakor på! Riktigt kul och en mycket bra avslutning på vårt äventyr!

Mitt hus :)
Vår campingplats!
Jag och Camille redo för kanotpaddling



Herr Sköldpadda
Den lilla alligatorn vi såg
Korvgrillning
Förstklassig lägereld
Pannkaksfrukost, mm!

2 kommentarer:

  1. Häftigt!! Fina bilder också!

    SvaraRadera
  2. Jag visste väl att det innerst inne bodde en liten skogsmulle i dig ;) är jättesugen på att komma och hälsa på dig! Ska verkligen kolla upp om tid och pengar finns. Puss!

    SvaraRadera