söndag 31 oktober 2010

Clearwater & Halloween

I fredags åkte jag, Christoffer, Camille och Nils på äventyr. Vi hade hyrt en bil och bestämt oss för att skippa en av alla tusen Halloweenfester den här veckan och åka till Clearwater Beach. När vi kom till biluthyrningen för att hämta upp bilen blev det dock ändrade planer som resulterade i att jag var den som skulle få utmaningen att köra. Det var med lite lätt panik som jag satte mig i en automat bil och rullade ut i Florida-trafiken, utan GPS (eftersom att det visade sig att uthyrningsstället "inte hade någon" trots att vi bokat en)...
 ...men det gick strålande och efter en timme var vi framme vid vårat hostel Red Roof som låg precis nere vid havet. Kvällen ägnades åt strandpromenad i solnedgången och en supergod middag på en sea food buffé. På lördagen var vi uppe med tuppen och efter frukost la vi oss till rätta på stranden och sen rörde vi oss inte mycket mer. Clearwater Beach är helt perfekt, låååång vitkorning sandstrand med långgrunt härligt vatten!

När vi kom hem på lördag eftermiddag var det dags att byta om till Halloween out-fit! Jag var Robyn Hood á la american way :) Christian har fyra kompisar från Danmark här den här veckan och de var alla tillsammans med Christoffer cowboys, så jag var i gott sällskap. Alla utbytesstudenter åkte downtown och vi höll till i Ybor. Det var helt galet hur utklädda folk var. ALLA köper verkligen en riktigt utklädnads kostym, oavsett ålder och form. Superkul och en häftig upplevelse!

Solnedgång över Clearwater Beach


Läggdags :)
Clearwater by day
Vattnet är fortfarande badvänligt här, trots att vi är inne i november!
Jag och Camille
Vår fina bil - I made it :D
Halloween!
Robyn da Hood


onsdag 27 oktober 2010

Working 9 to 5

Den här veckan har varit fylld med plugg från morgon till kväll inför dagens två (nu äntligen avklarade!) tentor i kriminologi och affärsrätt. Det känns otroligt skönt att stryka dessa "to do" från min långa lista. Nu är hälften av terminens baksida avklarad!

Passande nog tog jag, Christian, Camille och Vincent en paus från tentaplugget igår kväll och åkte in till Tampa. Där besökte vi Straz Center for the Performing Arts för att njuta av 9 to 5: The Musical!

"9 to 5: The Musical tells the story of three unlikely friends in the Rolodex ere who conspire to take control of their company and learn there's nothing they can't do - even in a man's world. This new musical comedy, direct from BROADWAY, is based on the hit movie and features Dolly Parton's original hit."

Den var heeeelt fantastisk och jag var helt lyrisk efteråt och nynnade konstant på Dolly sångerna. Det var otroligt duktiga musikalartister som dansade och sjöng av hjärtans lust! Med mig hem hade jag hela årets Broadway-serie och det kommer definitivt bli många återbesök. Att se en sån här musikal var en av de saker jag hade på min lista över att göra här i USA och det var till och med bättre än vad jag hade hoppats på!

söndag 24 oktober 2010

Ladies Night

Igår gjorde jag ett tappert försök till att plugga till nästa veckas tentor nere vid poolen med Christoffer, vilket inte var så lyckat, så idag måste jag verkligen åstadkomma något vettigt!

På kvällen delade vi upp killarna och tjejerna och körde Ladies vs Mens Night innan vi skulle ut. Killarna beställde pizza, drack öl och kollade på sport, medan vi tjejer mixade strawberry daquiri och lagade middag. Mycket trevligt initiativ, och vi hade t o m varit så förutseende att vi förbeställt en taxi till 23-tiden. Men tro inte att det kom någon... Det är ett rent helsike att få en taxi här och vi väntade i 1½ timme innan vi kom iväg!! Väl framme på Harbor Island och Jackson's var det full rulle och kvällen slutade bra till sist.

Idag ska jag plugga, åka och handla, äta sushi och sen blir det Desperate Housewife-söndag med fransmännen som vanligt!

Mums för jordgubbar!
Danska Maria och jag :)
Tjejmiddag! f v Nina, Charlotte, Rosa, Tine, Maria och Pernille

fredag 22 oktober 2010

Ingen NBA

Efter att ha varit uppe halva natten skrev jag idag min tenta i konstitutionell rätt. Därefter åkte jag hem för att akut sova ut vid poolen ett par timmar. Allt kändes bra och det var äntligen fredag, dessutom hade vi biljetter till NBA matchen mellan Orlando Magic och Miami Heat ikväll. Så på eftermiddagen påbörjade vi processen att ta oss till St Pete Times Forum. Väl framme var stämningen på topp ända tills ett meddelande om att matchen är inställd p g a att golvet är "för kallt" syns på alla monitorer. Hm, inte så konstigt att golvet är kallt i en hockeyarena, men det borde dem kanske tänkt på innan... Det var 20 väldigt besvikna utbytesstudenter som vandrade vidare till Channelside där vi drack en daquiri innan vi åkte tillbaka hela vägen till Campus igen. Nu kan ju lördagen bara bli bättre i alla fall :)

St Pete Times Forum - Tampa Bay Lightnings hemmaplan!
Charlotte och jag :)
Här skulle vi ha fått se stjärnorna om inte...
...det här meddelande hade dykt upp :(







torsdag 21 oktober 2010

Solsken över Tampa

Glöm vad jag skrev för några veckor sedan när jag spekulerade i om man skulle behöva gå i tjocktröja och jeans snart och att det började bli lite "kallt" här. Orkansäsongen innehöll några dagar med smådugg, en dag med hällregn och sen lite kyligare vindar...men det är som bortblåst nu :)

Idag när jag gick hem från skolan vid halv sex-tiden var luften varm (28 c) och kvällssolen sken mig rakt i ansiktet och värmde upp hela min kropp. Det är så underbart att gå i kortärmat och shorts i slutet av Oktober. Jag älskar det här!

Framsteg på Driving Rangen

Dagarna flyger som vanligt förbi. Den här veckan går självklart extra fort bara för att jag har tenta i den värsta kursen (konstitutionell rätt) imorgon. Plugget har gått väldigt segt och ännu segare går det när kanal CW inte ställer upp som mitt moraliska stöd med lite måndags-Gossip, utan visar en repris... Besvikelse var ordet!

Idag verkar vinden dock ha vänt för på golfen så skulle vi träffa en "nät-hink" som vår tränare hade satt upp ute på Driving Rangen, och gissa vem som är en av de få som träffar!? Jag fick såklart en amerikansk donut som pris.

Nu är det sista pluggrycket inför morgondagen som gäller! Heja heja friskt humör!

söndag 17 oktober 2010

BAHAMAS!

Nyss hemkommen efter en fantastisk kryssning till Bahamas och en helt underbar helg!

I torsdags morse begav vi (14 utbytesstudenter) oss till Port Carneval där vi steg ombord på Carnival Sensation som skulle ta oss till Bahamas. Båten var helt toppen och vi roade oss med såväl minigolf, sol & bad, partaj och casino samt njöt av utsikten. Det var all inclusive som gällde vilket innebar MÄNGDER med supergod mat. Förutom de enorma frukost-, lunch- och dessertbufférna så åt vi tre-rätters middag varje kväll i resaturangen. Inte nog med det, utan man fick beställa in hur många förrätter, varmrätter och efterrätter som helst... Vi har med andra ord ätit lyxmat hela helgen och därmed ätit upp oss för den kommande tentaperioden!

Bahamas var Bahamas. Turkost vatten, palmer och långa vita stränder. Vackert. Dagen spenderades givetvis på stranden och bland vågorna, och kvällen på den kända baren "Senior Frog" där klackarna slog i taket. Det var helt galet och så himla roligt och jag önskade bara att det aldrig skulle ta slut!

Efter ett dygn på Bahamas sov vi ut ordentligt i våra hytter som hade de skönaste sängarna, kuddarna och täckena vi upplevt på länge. Därefter väntade en "day on sea" som vi ägnade åt att lata oss på solstolarna på båten och äta en massa massa god mat hela tiden.

Idag var vi tillbaka i Port Carneval igen och då åkte vi till Daytona Beach där vi fortsatte jobba på brännan och njöt av havet. Florida är HELT underbart!!!

Vår Bahamas-buss!
Nyss uppkommen ur de härliga vågorna på Bahamas
Paradise Island, Bahamas
Båten i hamnen i Nassau
Fun day at sea!
Redo för middagen!
Daytona Beach

onsdag 13 oktober 2010

Ovanligt kort vecka

Den här veckan är redan över för mig och innehöll bara tre skoldagar. Ett lite roligt citat från dagens sista lektion angående livförsäkringar var "Make sure to be worth more alive then dead". Det ska jag lägga på minnet...

Tre dagar är alldeles lagom, så borde det vara jämt! Anledningen är att imorgon åker jag och 12 till utbytesstudenter på en kryssning till BAHAMAS! Det ska blir så himla spännande och roligt :) Nu ska jag bara komma mig för att packa. Undra vad man ska ta med sig förutom bikini och solkräm...

söndag 10 oktober 2010

Shopping!

Min och Camilles tur till den stora gallerian International Plaza var en perfekt lördagsaktivitet! Det var hur stort som helst och där fanns allt från Zara till Channel. På ovanvåningen fanns dessutom en stor "restaurang värld" med mat och desserter från alla världens hörn. Efter några intensiva shoppingtimmar begav vi oss tillbaka till Campus för att ladda om inför kvällen.

Kvällen spenderades på Jackson's som ligger på Harbour Island, precis vid vattnet. Hur vackert som helst! Det var det bästa stället som vi har varit på hittills och jag hade en jätteroligt kväll. Det fanns massa olika dansgolv med allt från house till "spansk rummet", haha.

Idag gjorde jag det stora rycket som jag förträngt så länge och åkte och handlade mat. Nu har jag bunkrat upp för ytterligare en tre veckors period. Helgen avslutades sedan med vår nya tradition med taco-night och Desperate Housewifes hos franskarna!

International Plaza
Icke CSN-budget..
Tyska Charlotte, danskarna Maria&Tine och jag på Jackson's
Utsikt över Harbour Island från Jackson's

lördag 9 oktober 2010

Homecoming

Den här veckan är det Homecoming-week på Campus. Med det menas att gamla studenter kommer tillbaka till universitetet och deltar i alla tusen aktiviteter som ordnas på Campus. Det har varit allt från bal till konserter och idag är det den stora finalen, ytterligare en amerikansk fotbollsmatch... Homecoming-game är en av de största matcherna under säsongen och igår firades den in med en hejdundrande GO BULLS-parad.

Jag har dock bestämt mig för att inte gå på matchen idag, för det är verkligen SÅ himla tråkigt och tar nästan fyra timmar!! Camille och jag ska försöka ta oss till den stora shoppinggallerian i närheten av downtown istället. Jag är säker på att det är ett mycket bättre val :)

En av de många "vagnarna" i Homecoming-paraden

fredag 8 oktober 2010

Bob Dylan

Ikväll bestämde vi oss spontant för att gå på en Bob Dylan konsert! Nej, jag skojar inte. Vi såg helt random att Bob Dylan skulle spela i arenan PÅ CAMPUS idag så vi kände helt enkelt att man inte, inte kan gå dit då. Han är ju en världsartist och även om jag inte kan många av hans låtar var det mycket underhållande och en riktigt bra tillställning.


torsdag 7 oktober 2010

Acropolis

På onsdagskvällar görs den grekiska restaurangen Acropolis (där vi åt middag igår) om till en klubb. Jag var där för första gången igår och det var riktigt roligt faktiskt. De amerikanska tjejerna var mycket mer uppklädda här än generellt på andra uteställen. Damn, jag som vant mig vid att kunna gå ut i mina sköööna ECCO-sandaler, haha!

Charlotte och jag!

onsdag 6 oktober 2010

Dagens sanning...

Citat från en av mina föreläsare (head prosecutor in Hillsborough county) idag;

"The Life Of Law, Is the Life Of Study"

Antar att det är därför jag ska iväg på lektion nu igen klockan 18-21 på kvällen!

The Sunshine State

När jag skulle gå till skolan igår, hör och häpa, så "frös" jag. Man märker att det har skett ett skifte i temperaturen nu och det är bara runt 28-29 c. Det börjar med andra ord bli dags att ta på långbyxor och tjocktröja snart, haha. Det är faktiskt ganska så helt perfekt just nu. Varmt, sol och klarblå himmel och INTE fuktigt. När jag kollar vädret hemma och ser 12 c blir jag alldeles förskräckt. Är så glad att jag ska slippa en riktig vinter i år, usch för kyla! Ska dock bli lite spännande att se hur vädret kommer bli här till jul...och om jag kommer behöva inhandla en jacka?

Igår kväll bestämde jag och Christian oss för att vi var trötta på all "amerikansk mat" så vi begav oss vi iväg på äventyr för att leta upp några restauranger som ligger ett par kvarter bort. Vi åt grekiskt på Acropolis och sen babblade vi vidare på tyska Mr Dunderbak's. Jag valde att äta lax för jag har inte hittat fisk här på sju veckor, så det var fantastiskt! Jag saknar verkligen fisk, kan till och med sitta och fantisera om svensk ABBA sill...

Såhär ser registreringsskyltarna ut i FL, välkommen till the Sunshine State!

söndag 3 oktober 2010

Channelside by night

Idag fyller amerikanskan Dana år så igår kväll firade vi henne. Vi var på Channelside och det var så mycket bättre än Ybor City, me like! Det var en jättetrevlig kväll och den slutade sent...

...vakade först kl 13.30 idag så nu har jag sovit ut för hela helgen. Ska ta en sväng ner till poolen och läsa lite innan det blir dags att fixa middag och titta på Desperate Housewifes.

Channelside
Dana och jag
Glatt födelsedagsbarn!

lördag 2 oktober 2010

Äventyr!

Jag överlevde!

I fredags åkte vi till Hillsborough River State Park för att paddla kanot och campa över natten. Vi hade blivit lite avskräckta av alla amerikaner som berättat om hur mycket alligatorer det finns i vattnet, samt alla olika giftormar, spindlar och giftiga plantor som är en del av Floridas fauna. Väl utrustade för diverse attacker anlände vi till naturreservatet och insåg att det var väldigt amerikaniserat, vilket för en gångs skull var bra! Campingområdet var otroligt bra och hade alla förnödenheter man kan tänka sig (inkl tvättmaskin) och amerikanerna själva vara där med STORA husbilar.

Vi satte upp våra små minitält på 9 minuter (!!!) och begav oss sedan till kanotuthyrningen. Kort där efter var vi paddlandes på Hillsborough River. Naturen var helt fantastiskt och vi var alla helt fascinerade. Tänk att bara några kilometer från Tampas betongslum kan man hitta en magisk djungelflod! Vi kunde dock inte känna oss helt avslappnade eftersom att färden kunde innehålla många faror i form av alligatorer och giftrankor som hängde ner över vattnet. Det var som en slalombana vi hade att avklara! Vi såg två alligatorer, en stor och en liten. Det var väldigt spännande och de låg alldeles stilla så det kändes inte farligt. Men när vi vände tillbaka hade den stora flyttat på sig så att vi inte såg den längre och då fick vi lite panik att den skulle överraska oss någonstans i vattnet...

Efter vår paddlingstur återvände vi till vårt läger för att göra upp eld och grilla korv. Christian kämpade hårt med att bevisa sin manlighet och få fart på vedträna, men utan lycka. "It takes a woman" som man brukar säga, och i det här fallet var det jag! Man kunde nästan tro att jag varit med i scouterna som det brann tillslut :) Kvällen ägnades åt kortspel, marshmellows och oreo cookies och var mycket trevlig!

På morgonen gick vi bort till restaurangen för att äta frukost, american pancakes. Det var väldigt häftigt och mysigt för man fick en tillbringare med pannkakssmet och så på varje bord fanns en "spris" som man tillagade sina egna pannkakor på! Riktigt kul och en mycket bra avslutning på vårt äventyr!

Mitt hus :)
Vår campingplats!
Jag och Camille redo för kanotpaddling



Herr Sköldpadda
Den lilla alligatorn vi såg
Korvgrillning
Förstklassig lägereld
Pannkaksfrukost, mm!