lördag 30 april 2011

VALBORG!

Idag är jag verkligen avundsjuk på er därhemma som får fira Valborg i Uppsala. Inte ens det strålande solskensvädret i Florida kan göra bot på det. Dessutom har jag tenta ikväll (ja, på en lördag..). Njut nu ni som kan av världens roligaste dag i Uppsala och fira för mig med!!!

Utsikten ifrån mitt fönster vid lunchtid på förra årets Valborg!
Champangegaloppen 2009 <3

fredag 29 april 2011

Sköna fredag

Idag var en sån där dag när man bara skulle skämma bort sig själv. Det hela började med ett besök hos frissan där vi drog till med en inpackning för mitt stackars soltorkade hår. Frissören var jätterolig och jag tror aldrig att jag har skrattat så på ett frisörbesök förr. Det var en riktig svart "dam" och hon babblade i ett streck, inte ens jag kunde få en syl i vädret haha. Nu vet jag i alla fall allt om förhållanden (särskillt hennes) och har fått mig ett "gott" råd "You need to find a man who loves you more than you love him, otherwise he'll treat you like crap girl, do you hear me?" Haha...jag säger då det.

Sen shoppade jag loss, men nu är jag hemma igen. Efter lite Ben&Jerry glass ska jag gå till Camille och så ska vi titta på lite sändningar ifrån det kungliga bröllopet! Girly girly :)

Dem är söta tycker jag!

torsdag 28 april 2011

The final(s) countdown...

Idag hade jag mina sista lektioner här på USF, så nu återstår bara alla final exams med start lördag. Därefter måndag, onsdag och torsdag och sen är det SOMMARLOV!!! Jag kan inte förstå hur fort den här terminen nu har gått förbi, och ännu mer, vad hände med det här året. Snart är jag hemma i Uppsala igen, men först väntar lite flera äventyr!

Jag har förresten glömt berätta av våra kattungar Bumper och Rasie (en blandning av Rakel och Josie) fick lämna oss efter bara en vecka då 4050 Lofts kom på oss med att ha husdjur, vilket man inte får enligt hyreskontraktet. Jag hade redan försökt förklara det för mina roommates (jurist som jag är...) men de var tvungna att få en straffavgift på 600 $ innan det gick fram... jaja jag hade redan avskrivit mig ansvaret, så ingen skada skedd ;)

Min nya favorit i sängen istället för kattungarna <3

söndag 24 april 2011

Glad Påsk!

GLAD PÅSK till er alla från ett soligt och varmt Tampa!

Kreativiteten flödar här borta :)

Igår var alla tyskastudenter hembjudna till vår professor på lite enkel mat och mingel och sen på kvällen grillade vi nere vid poolen och hade det bra. Disneytemat fortsatte vi också på genom att titta på en av Disneys nyare skapelser "Tangled". Den var söt och fin så som Disney ska vara!

Idag ägnas dagen åt plugg, det är mycket nu. Men ikväll blir det i alla fall tid över för Desperate Housewifes..!

lördag 23 april 2011

Epcot

Igår spenderades Långfredagen i ytterligare en av parkerna i Walt Disney World; Epcot!

Epcot har två olika världar, en med fokus på jorden och framtiden som bjöd på allt från rymdraketssimulatorer till focus på miljöproblemen. Vi fick lära oss av Timon & Pumba att för att rädda världen måste vi börja med oss själva :)

Den andra världen består av 11 olika utvalda länder, några med anknytning till Disneyfilmerna, några mer osäkra kort. Varje land har ett litet område där karaktäristiska byggnader är uppbyggda och så finns det affärer och restauranger som serverar landets specialiteter till olika underhållning. Vi valde självklart att äta middag i Norge (och för att tillägga är alla som jobbar där från respektive land, så vi har träffat en massa norrmän!) på Akershus där det var "Dining with the princesses". Under en tre-rätters middag (jag åt "norska köttbullar" hm..trodde det var ett visst annat lands specialitet!) blev vi underhållna av alla Disney prinsessorna och jag var helt lyrisk när jag fick ta kort tillsammans med var och en av dem! Disney worlds slogan är sann, Disney World "is where dreams come true"!

Epcot är helt klart min favorit bland Disneyvärldarna och jag skulle mer än gärna spendera flera dagar till där och bara strosa runt bland de olika ländernas gator och njuta av den härliga atmosfären. Allt är så vackert gjort och överallt finns det superfina statyer av Disneyfigurer som är gjorda av växter. Dessutom skulle det inte skada att få se det fantastiska avslutande fyrverkeriet igen :D

Epcotsymbolen i bakgrunden
Allt är såklart i "Musse-form"!
Jag hittade Nemo :D
Välkommen till Norge!
Min nya vän Bell och jag <3
Pumba i sin fulla prakt :)
I Italien hittade man de här två sötnosarna :)
På en bro i Venedig :)
Eiffeltornet!

fredag 22 april 2011

Chicago

Nej, jag har inte varit i Chicago igen, men den sista dagen på den näst sista veckan i skolan firades med en Chicago-konsert ute vid Clearwater. Det var full rulle på det över 40 år gamla rockbandet och dem var faktiskt riktigt bra! Det är väldigt roligt att se riktiga musiker som njuter av toner från allt mellan saxofon och elgitarr. Dessutom hör faktiskt några av deras klassiska 70/80-tals ballader till mina favoriter. Mycket värt och roligt att se! Nedan bjuder jag på ett smakprov i from av "You're the Inspiration" - enjoy!

Jag gillade den rosa bakgrunden :)


torsdag 21 april 2011

420

Idag blev vi upplysta av min roommate om att det idag är den internationella "gräs" dagen som kallas för 420.  Detta resulterade i att det luktade hasch överallt och att det var fullt med påtända människor...kul.

Kvällen spenderades med playoff i Stanley Cup för Tampa Bay Lightning som tyvärr förlorade med 2-3 efter två förlängningar och en jämn match mot Pittsburgh Penguins.

Därefter firades Vincent och Camilles födelsedagar med utgång på Acrop där det spelades Bob Marley dagen till all ära...! Vi skandinavier tyckte det här var en konstig tradition att fira, men "ya man" och godkväll :)

Vincent, jag och Camille!

måndag 18 april 2011

College humor :)

Idag när jag klagade över att jag inte alls hade lust med min 3-timmars kvällslektion, fick jag en mycket hjälpfull guide av en av mina klasskompisar om hur amerikanerna själva hanterar situationen. (nu förstår jag hur det är möjligt att amerikanerna kuggar sina kurser hela tiden..!) Läs och lär!

Länk: http://graphjam.memebase.com/2011/04/08/funny-graphs-you-can-always-leave-at-the-break/

Poolparty-tider

För två veckor sedan var det poolparty här på 4050 Lofts (Sterling bytte namn vid årsskiftet) och igår var det dags igen. Fullt med amerikanska collegestudenter, röda muggar, BBQ, beer pong och dunka-dunka musik. Det ser ut som taget från vilken amerikansk film som helst! Men det är inte så mycket annat att göra när det är över 30 c, strålande sol och blå himmel var dag :)

Min favoritplats!

lördag 16 april 2011

Sol, vind och vatten

Igår var vi på Clearwater Beach hela dagen (utan att bli bränd den här gången..) och det var riktigt härligt. Jag har dessutom tagit årets första dopp i de härliga vågorna och vattnet är så otroligt varmt för att vara i mitten av april - fantastiskt!

På kvällen firade vi en av de internationellas födelsedag här i Tampa med utgång på Bulls Club. Klackarna i taket!

Morgon
Middag
Kväll
Emilie och jag på Bulls Club
Australiensiska Alex och jag :)

torsdag 14 april 2011

Utgång på ingång

De kommande två veckorna har jag skandinaviskt besök här i Tampa. Det är ett roligt återseende som kommer resultera i mycket utgång och partajande här borta innan alla sluttentorna sätter igång! Igår invigdes denna partyperiod med ett besök till Acrop.


Roomie <3

onsdag 13 april 2011

Canada :)

Nu är jag hemma igen efter en lång-weekend i Canada hos min faster. Jag åkte i torsdags morse och folk skrattade åt mig för att jag tog varje tillfälle i akt att sluta ögonen och slumra till eftersom jag var extremt trött efter otursnatten. Vid lunch var jag framme i Montreal där min faster bor och fick ett varmt (och arabiskt) välkomnande!

Fredag-Söndag spenderades i Montreal med mina kusiner som tog med mig runt på sightseeing, shopping och partaj med deras vänner i denna internationella metropol. Jag gillar verkligen Montreal - det är en stor kanadensisk stad, men eftersom det ligger i den franska provincen Qubec finns det många europeiska inslag. På söndags kvällen åkte vi till huvudstaden Ottawa där en av mina kusiner bor. Det var roligt och måndagen spenderades med att se allt från parlamentet till min kusins 7-månaders dotter, hihi.

Det har varit en jätterolig helg och det var väldigt roligt att träffa mina kusiner som jag har haft mycket roligt med. Jag hade väldig tur också, för hela helgen har det varit helt perfekt vårväder med 15-20 c och solsken, inte alls vad jag hade förväntat mig! Bäst av allt var dock kanske min fasters fantastiska matlagning. Efter åtta månader med den amerikanska matkulturen satt lite äkta hemlagad arabisk mat som handen i handsken - MUMS!

Fjärilsshow i Botaniska trädgården, Montreal

Guidad häst-och-vagntur i Gamla stan, Montreal

Samar och jag :)

Utsikt från Mont Royal

En av alla utgångar! Sandy och jag :)

Stora tjocka släkten på shoppingtur i Montreal

Parlamentet i Ottawa!

Rula och jag mumsar på en kanadensisk specialitet; beaver tail


Min faster och jag :)

onsdag 6 april 2011

Oflyt

Idag har varit den längsta dagen på länge och inget har gått min väg. Från första sekunden när jag vaknade imorse har det bara varit konstant stress med panikplugg, två tentor och sen hem äta, städa, packa, duscha - full fart.

När jag äntligen börjar bli lite klar runt 23-tiden och ser fram emot att äntligen få sova, då min huvudvärk som jag har haft hela dagen började bli olidlig, så går brandlarmet! Jippie... Det här är nog fjärde gången det går i vår byggnad och återigen är det bara falsklarm såklart, MEN det pågick i över en timme innan någon ansvarig kom och stängde av det!?!?!

Så, nu sitter jag här och det är 2½ timme kvar tills jag måste gå upp för att jag ska bli hämtad till flygplatsen. Jag tror det kommer bli en härlig 7-timmars resa imorgon... vi hörs igen nästa vecka!

tisdag 5 april 2011

Tillökning i familjen!!

Nu är vi inte fyra roommates här i lägenheten längre, utan sex. Vi har fått tillökning av två fantastiskt söta och glada små gosungar. När jag kom hem idag efter min tenta hade mina roommates en överraskning till mig; två 8-veckors kattungar!!!

Dem har inga namn än (men tankeverksamheten är i full gång, så jag ska hålla er uppdaterade), och jag vet i gud inte hur det här ska gå eller vad mina roommates tänkte, men det är omöjligt att inte bli kär i dem vid första anblicken och när man väl hållit dem i sin famn är det kört. Så jag antar att dem är här för att stanna...



söndag 3 april 2011

"e(f)litens lampa lyser"

(Ursäkta min torra juristhumor, men Emma & Anna minns alla sena kvällar på JB och Eko på T3)

Vi överlevde alla tornadon i torsdags, och sen dess har det varit ca 30 c, strålande sol och alldeles klarblå himmel som vanligt! Tyvärr har jag inte kunnat njuta nere vid poolen med de andra valrossarna, utan har haft fullt upp med att plugga. Det är dock lite frustrerande när alla andra lever loppan och "dunka dunka-musiken" går het och det är poolpartyn till höger och vänster (läs; bitter).

Tills imorgon ska jag färdigställa min uppsats om judicial review, vilket jag i skrivande stund undrar hur det ska gå till. Tror det kommer bli en sen natt med mycket choklad för att hålla mig vaken. Men lugn alla kaloriväktare, jag har jordgubbar också! Därefter har jag tre tentor (tyska, miljörrätt och kriminologi) samt ytterligare en uppsats i miljörätt om air pollution (antar att Emma skrattar skadeglatt nu...) att avklara innan torsdag.

Med andra ord kommer det här bli en väldigt hektisk vecka med mycket att göra och lite sömn, men sen åker jag till Canada som belöning - Jippie! :)

Jag har ju haft roligare helger här i Tampa...