torsdag 31 mars 2011

!Tornado warning!

På tapeten idag är Tampas tornado varning. Hela veckan har det varit dåligt väder med tropiskt ösregn, blixtar och dunder (dock inga magiska under..), men idag togs allt till en helt ny nivå och jag har aldrig sett sånt oväder förr. Jag var uppe med tuppen och pluggade till dagens tenta i miljörätt (kanske är detta ett resultat av den globala uppvärmningen, hihi) och suckade då jag såg regnovädret utanför. I måndags gick jag till skolan i sånt regn och bara på de få metrarna till bussen blev jag helt genomblöt och så satt jag så i skolan i tre timmar sen, varför jag inte riktigt hade lust att göra om det idag igen.

Ungefär en timme innan jag skulle ge mig iväg hör jag mina roommates ute i köket (som vaknat och sprang runt som yra höns), och då fick jag veta att dem tydligen gått ut med en tornado varning och att det var allvarligt. Strax därefter satte högljudda tornado-larm igång (precis som såna som varnar för krig) och så hördes en röst som uppmanade folk att "stay inside and find a safe place!". Mina roommates flippade totalt och började röja ut sina kläder ur garderoben för att få plats, medan jag mest bekymrade mig över min tenta.

Men det skulle jag inte behöva bekymra mig om så länge till, för sen ställdes alla lektioner på USF in. Olyckligt nog flyttades ju då självklart båda mina uppkommande tentor till nästa torsdag när jag sitter på ett flyg till Canada för att hälsa på min faster, så nu fick jag genast annat att bekymra mig över...

Ja, man kan ju verkligen inte säga att jag har vädergudarna på min sida just nu. Dumt nog öppnade jag fönstret för att höra bättre vad dem sa och det skulle jag aldrig har gjort, för på en sekund hade jag en hel bassäng inne i mitt rum som jag nu ska ta reda på, suck.

Jag i måndags...

söndag 27 mars 2011

Det blir en dag på stranden..

Igår var jag och Camille ute vid Clearwater Beach och stekte. Och stekta blev vi! Vet inte vad som tog åt Floridasolen (som vi vid det här laget annars är vana vid), men igår spårade den totalt och nu är vi två kräftor, usch. Har inte bränt mig såhär sen jag, Karro, Lillen och Anna var på Rhodos andra året på gymnasiet, och dem vet precis vad jag menar med det!

På kvällen firade vi franska Edouard som fyllde 25 år med dunder och brak. En mycket rolig kväll!

Sanden i Clearwater är helt fantastisk!
Födelsedagsbarnet och spanska Alfredo :)

fredag 25 mars 2011

NY Yankees

Idag tog jag en sån där skön och välbehövlig fredag som man behöver ibland. Dagen bjöd på home sweet home IKEA för att inhandla lite mer Marabou, och shopping. Jag hade äntligen bestämt mig för vilken pandora-berlock som skulle få symbolisera mitt år i USA, så den inhandlade jag idag. Det blev en liten silversnäcka med en sjöstjärna i guld. Den är väldigt söt och passar mycket bra till Florida där jag nu har spenderat en, enligt mig, lång tid och dessutom kan man associera det lite till "stars and stripes". Mycket fyndigt!

Fredags eftermiddagen och kvällen ägnades i sann amerikansk anda åt sport, då jag har varit och sett min livs första baseball match; New York Yankees vs. Houston Astros, här i Tampa. Alla hade sagt till mig att om jag inte gillar amerikansk fotboll, så kommer inte det här bli bättre för matcherna är otroligt nog ännu längre. Men, jag måste säga att det var fel! Jag tyckte faktiskt att det var en behaglig sport att titta på och det påminner ju väldigt mycket om brännboll (haha) så jag förstod faktiskt vad som hände. Dessutom är baseball spelare tio gånger mer intressanta att titta på än amerikanska fotbolls spelare..

George M. Steinbrenner som arenan är kallad efter (han ägde Yankees)

Stolt innehavare av min nya Yankee keps! ;)

tisdag 22 mars 2011

San Diego!!!

Igår kom jag, Camille, Emilie och Carmen hem från en veckas Spring Break i fantastiska San Diego, Californien. Vi har haft en mycket bra vecka med många upplevelser. Då vädret var som svenskt vårväder blev det mycket turistande, och mindre strandhäng, men det gjorde inte så mycket med tanke på att vi annars befinner oss 24/7 i Floridas hetta.

San Diego är USAs 8:e största stad och ligger väldigt vackert precis vid Californias kust. Flygplatsen är bara ett stenkast bort så det är en väldigt speciell känsla när flygplanen seglar in precis ovanför huvudet på en. Vi bodde mitt i Downtown i kända Gaslampquarter och inom en 20 m radie hade vi restauranger, barer, klubbar, bio, shoppingcenter - allt! Det känns alltid så lyxigt att komma till en riktig storstad nu för tiden, där man inte behöver ha bil för att komma någonstans, en självklarhet hemma i Uppsala, men inte här i USA.

Under veckan hann vi bl a med ett besök till världsberömda San Diego Zoo (där det finns pandor!), Sea World där vi såg en helt fantastisk show med späckhuggare, och äventyr längs den vackra kusten såväl som i olika stadsdelar och gamla stan. San Diego är en riktigt trevlig stad och vi hade en väldigt bra Spring Break här!


De var SÅ söta :)
Bland det häftigaste jag sett i mitt liv! (Rädda Willy!!)
Camille och jag efter en heldag på Sea World
Mycket roligt St Patrick's Day firande!

Carmen, jag, Emilie och Camille
Otroligt vacker utsikt från La Jolla

Pasific Beach

fredag 11 mars 2011

SPRING BREAK kick-off!

Idag var första dagen på mitt efterlängtade Spring Break! Efter vårens hittills sju avklarade tentor väntar nu tio dagars fullständig ledighet - underbart!

Vi startade vårt lov med kvällens hockeymatch, Lightnings vs Senators (från Ottowa) som efter mycket spännande slutminuter tillsist blev 2-1 till canadensarna... Men det var en riktigt rolig kväll och vi hade köpt våra biljetter genom ett speciellt USF-paket, så vi fick både mat och biljett och keps och allt! Vi missade dock att bli bland de 250 st första som kom till arenan, för de fick nämligen en Viktor Hedman T-shirt som var signerad, vilket såklart var en stor besvikelse för det svenska hockeyfanet ifrån Uppsala. Men, när matchen var slut och några canadensare på raden bakom hade sett hur jag stått och skrikit och hoppat hela matchen, så knackade de mig på axeln och gav mig en sån där T-shirt. De tyckte nog att den där "svenskan" hade gjort sig förtjänt av en sån vilket gladde mig! :)

Dagens höjdpunk var nog dock när jag nu kom hem från matchen alldeles hes i rösten och Josie frågar mig "har ni hockey i Sverige?"...tystnad... HAHA, finns det något lag i NHL som inte har en svensk spelare med??

Imorgon fortsätter vi att sparka in Spring Break med tjejmiddag och bio och sen på måndag bär det av mot det verkliga äventyret; SAN DIEGO! Vi hörs igen om en vecka!

Hela gänget samlade!
GO Hedman!

tisdag 8 mars 2011

"Oh no, BK closes at 6!"

Idag på min tyskalektion hände det något märkligt. Allt var frid och fröjd tills kl 17.55 då en överviktig amerikansk student utbrister "Oh no, Burger King closes at 6!", varpå vår lärare medlidande snabbt avslutar lektionen och låter oss gå... Jag fattade absolut ingenting då vi egentligen slutar lektionen kvart över, och det aldrig har varit några bekymmer över Burger Kings öppettider förr. Men uppenbarligen var det väldigt viktigt för den amerikanen att få äta hamburgare till middag idag, som om han aldrig har gjort det förr..

..På tal om "mat", eller snarare ätbara saker, så är jag nu ägare av ett paket äkta Girl Scout cookies som jag köpt av några flickscouter som gladeligen förklarade vad alla de olika kakorna innehöll och vilka som var deras favoriter. Tror knappast att det kan bli mer amerikanskt än så :)

Noga utvalda ur sortimentet!

söndag 6 mars 2011

McDill Air Force Base

Idag åkte jag med Dennis från min tyska klass (den pensionerade militären) till McDill Air Force Base här i Tampa och fick en rundvandring. Basen har ligger självklart på en av de bästa platserna längs med den 5 miles långa Bayshore. Det är helt otroligt vad USA lägger resurser på det här och det fanns allt ifrån privatstrand, lyxvillor, affärer och bensinstation till de faktiskta militärflygen. Helt otroligt och en mycket spännande upplevelse som är väl värt när man ska spendera ett år här borta. US Military är ju verkligen en del av amerikanernas kultur och man ser upp till militärerna som tjänar ens land på ett sätt som jag tror få andra länder gör.

Därefter en liten rundtur i Tampas finare områden ibland lyxvillorna, stadens kända Henry B. Plant Hotell/Museum och så avslutningsvis kontrade jag med att visa konsten att göra de där himla "swedish meatballs" med äkta lingonsylt från IKEA :)

McDill Air Force Base, Tampa

lördag 5 mars 2011

Disney's Hollywood Studios!

Idag har jag, Emilie, Camille och Ben varit i Orlando på en av de fyra världarna i Walt Disney World; Disney's Hollywood Studios! Det har varit en intensiv och superrolig dag fylld med mycket skratt. Vi har tagit del av allt ifrån lilla sjöjungfrun till Indiana Jones. Det sistnämnda var en riktigt häftig stunt-upplevelse och det kändes som att vara mitt inne i en riktigt filminspelning - mycket imponerande!

Är nu stolt ägare av ett Florida Resident Pass till Walt Disney World och har därför ytterligare besök att utnyttja. Eftersom att jag redan har varit i Magic Kingdom, så återstår bara Epcot och Animal Kingdom, men jag tror att jag byter ut den sistnämnda mot ytterligare ett besök i huvudparken (Magic Kingdom), det är trots allt där "dreams come true". JAG ÄLSKAR DISNEY och blir verkligen som ett barn igen när jag är där <3


Camille, Ben, Emilie och jag
Indiana Jones har varit framme..!
Toy Story! Fick många priser på årets Oscarsgala :)

fredag 4 mars 2011

Ny månad, nya tag

Det är helt otroligt hur tiden flyger förbi här borta. När jag kom hit i augusti kändes min ett-års-visit som ett långt projekt, men nu känns det som att jag knappt har hunnit landa och så har det redan gått snart sju månader. Det betyder att det återstår nästan exakt två månader kvar i skolan (varav en vecka är Spring Break!) och sen har jag en och en halv månads resande och latande i solen som väntar mig :)

Sen det sista inlägget har det varit lite upp-och-ner, men jag har i alla fall insett att jag har världens finaste vänner som betyder mer för mig än något annat på jorden. Och så som Lillen sa, efter regn kommer solsken, och nu är det en ny månad med nya tag.

I onsdags hade jag en skön dag med mig själv som innehöll shopping och besök hos frissan, därefter var jag ute med de andra på Acrop. Det var minst sagt en händelserik kväll, men det bästa var nog ett roligt återseende med danska Maria, som är här på besök igen.

Mina fina roommates!

Det var kul att få prata svenska med Maria igen :)