söndag 20 februari 2011

Tiaz Ladies Night

Eftersom jag har blivit så gammal nu, så orkar jag inte hänga på de andra utbytesstudenterna när de går ut fyra gånger i veckan. Istället väljer jag noga ut max en kväll i veckan som blir min utgångs-dag :) Igår kväll var det dags igen och det bjöds på Ladies Night på Tiaz. Jag har inte varit där förut, men det är typ som Acropolis, fast en mexikansk restaurang (istället för grekisk) som förvandlas till en klubb vissa dagar. Det var en riktigt rolig kväll som slutade sent!

Nu blir det pool, sol och sen Desperate Housewifes med Camille!

Carin, Emilie, Carmen, jag och Taylor på Tiaz

lördag 19 februari 2011

Nära döden

Idag hade jag och Emilie skrivit upp oss på deltagarlistan för USF Ropes Course. På svenska skulle jag nog översätta detta som en höghöjdsbana. Jag har gjort liknande banor förr både ute i Alnäs och på Gotland, men minns inte att jag var skräckslagen vid dessa tillfällen. Kanske beror det på att jag var 15-16 år (ung&dum) och att jag inte hade skrivit under några papper där organisatören avskrev sig allt ansvar för eventuell "injury or loss of life" á la Americano-style...

Vi överlevde i alla fall denna nära döden upplevelse och belönade oss själva och vårt team work med glass i den strålande solen efteråt!

Höghöjdsbanan
Fullt utrustad...och oförsäkrad
We made it :)

fredag 18 februari 2011

Home sweet IKEA

Idag var jag uppe med tuppen för jag hade hyrt en WeCar, som jag berättade om tidigare i höstas. Jag vet inte varför det inte har blivit av tidigare, för det är väldigt smidigt och inte särskilt dyrt, tvärt om är det en ren lyx att USF har en sån här bilpool!

Det var alltså jag och min gröna "Nissan Cube" som var ute på vägarna och dagens mål var ett välbehövligt besök till IKEA. Det roliga med IKEA här, är att det ser exakt ut som IKEA i Uppsala, och alla saker kommer i samma ordning! Det första jag gjorde var att sjunka ner i min vita "Ektorp" och då kändes det precis som hemma för en stund. Sen fortsatte jag att ströva runt, och på IKEA får man ju alltid med sig nåt nyttigt, men pricken över i:et när man befinner sig utomlands är MATAVDELNINGEN! Marabou mjölkchoklad, Daim, Ahlgrens bilar, sill, räkor (riktiga som faktiskt smakar räka..!), drottningsylt och prästOST hör till favoriterna!

Jag hann även med en svensk lunch på IKEA och vid matborden hänger en stor bild över småländska landskap och så står det "Småland, home sweet home". Gud, som jag saknade Åmot. Niagarafall och Gran Canyon ni kan ta er - det finns inget vackrare än svensk natur! Medan amerikanerna åt pizza, njöt jag av svenska smaker och läste om IKEAs historia;

"Thick pine forests, rockey meadows, and quiet lakes cover much of Småland, a region in southern Sweden. The name means "small lands" and though the lands may be small, the ideas are big.

The soil is rocky and difficult to farm, so Smålanders are use to working hard and working together. They are known for being honest, straightforward and for always discovering clever ways to save money.

If these values sounds like IKEA values, it is probably because Småland is where we started more than 60 years ago. And still today, with around 300 IKEA stores in more than 35 countries, our heart and soul remains in Småland, Sweden. We call it home."

Det gör jag med.

Min lille Nisse :)
Är få saker som gör mig så glad här borta som lite gul&blå!
Forever and ever <3

torsdag 17 februari 2011

"Rymdspinning"

Igår bokade jag, Camille, Emilie och Carmen äntligen vår resa över Spring Break. Det är ju bara tre veckor (!?) kvar nu så tiden går verkligen fort. Efter många överväganden och alternativ hit och dit blev den slutgiltiga destinationen San Diego, California. I Lonely Planet beskrivs San Diego som USAs åttonde största stad med det perfekta vädret, nämligen 22 c året om. Med tanke på att vi kommer lämna ett förmodligen varmare Florida, så är det väl inte så imponerade, men det finns massa aktiviteter att göra så jag tror inte vi kommer bli uttråkade även om det inte är badväder :) 

För idag var det verkligen sommar i Tampa igen, 26 c, blå himmel och strålande sol! Kunde inte vara bättre väder för min golfklass. Därefter har jag haft lektioner hela dagen, och sen avslutades torsdagen med ett hårt spinningpass tillsammans med Camille och Emilie. Det var inte som Annas kära spinning hemma på F&S kan jag meddela och det första som hände när alla var på plats var att ledaren sa "..and remember, no texting during class!" HAHAHA, jag trodde jag skulle dö. Amerikanerna är ju tokiga med sitt smsande och gör det konstant oavsett om de kör bil eller är på lektion, men under ett spinningpass, kom igen! :D Därefter släcktes lamporna så att det var helt kolsvart i rummet. Finessen var att det fanns UV-lampor i rummet och väggarna var prydda med färgstänkt och handavtryck (som om en hel dagisgrupp fått gå lös) i UV-färg som lyste upp rummet som om vi var i yttre rymden. Vad som också lyste upp rummet var min vita t-shirt...om jag ändå hade vetat!

Rymdrummet!

tisdag 15 februari 2011

Nej, det är ingen vanlig dag...

...för det är världens bästa Mammas födelsedag - Hurra, hurra, hurra!

GRATTIS på födelsedagen Kära Mamma! Om jag varit hemma idag hade jag bakat goda semlor till dig, nu får du nöja dig med att se dem på avstånd och så hoppas jag att dem firar dig ordentligt där hemma.

"You're simply the best, better than all the rest, better than anyone"

Massor med kramar Tina <3

måndag 14 februari 2011

Glad alla hjärtans dag!

Idag fick jag den perfekta alla hjärtans dag presenten (av mig själv, hihi); svenskt lösgodis! För alla mina vänner som också befinner sig utanför Sverige under detta år, ja, det är möjligt!

Jag beställde det ifrån http://www.ingridscandyshop.com/ och där kunde man välja bland i princip alla sorter ifrån Karamellkungen. Helt perfekt och definitivt värt den förhållandevis dyra frakten - MUMS! Det är dessutom en affärsidé ifrån Uppsala, så det kändes bra att stötta något lokalt som detta och få en riktig svensk karamellkungen-påse i utbyte :)

Stor KRAM ifrån mig till alla Er därhemma!

söndag 13 februari 2011

Middag á la Sverige

Ikväll har jag bjudit mina roommates och Camille på lite svensk tradition. På menyn stod Christines köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt. Och till efterrätt serverades det nybakta semlor! Det blev stor succé (trots att det faktiskt var andra gången i mitt liv som jag gjorde köttbullar förutom på hemkunskapen) och alla åt av hjärtans fröjd. Det är väldigt roligt med amerikaner för de är inte alls vana vid att folk faktiskt lagar mat från grunden av riktiga råvaror, så ikväll fick jag svara på frågor som "Oj, har du gjort potatismosen själv, typ skalat potatisen och allt?" och "Va, har du rullat varje köttbulle för hand?" och "Menar du att du har bakat bullarna och vispat grädden själv, inte spraygrädde?". Haha, de slutar aldrig att förvåna :)

Imorgon är det alla hjärtans dag, men vi har haft vårt firande ikväll med middag och Desperate Housewife istället, mycket bra avslutning på helgen!

Josie vägrade vara på bild för hon hade precis kommit ur duschen, men här är jag med mina roommates och köttbullarna! Haha
Camille redo att hugga in :)
Ibland finns det inget godare än svensk husmanskost!

Födelsedagsfirande i Sarasota

Igår lämnade vi Tampa för att åka till Sarasota som ligger mer ut mot kusten. USF har flera Campus här runt omkring och ett av dem ligger i Sarasota. Camille och Vincent har ett gäng med vänner som pluggar där och vi åkte dit för att fira en av dem som fyllde år.  Det har varit en solig och rolig helg och det var riktigt trevligt att göra en liten roadtrip med Camille, Vincent, Emilie och Ben. Men jag har nu i över 24 h varit omringad av endast fransktalande människor, så jag behöver vila mina öron!  

Au revoir! :)

Halva gänget med all sovutrustning :)

torsdag 10 februari 2011

Tentaplugg

Den här veckan har bara handlat om tentaplugg. I måndags hade jag första tentan, den andra var i tisdags och så den tredje och sista (för den här veckan) hade jag idag.

Den sista tentan var i miljörätt och den var helt galen! Det var 70 multiple choice-frågor och alla frågor och svarsalternativ var LÅNGA luriga memoarer. Dessutom var det tre stora essay-frågor och för allt detta hade vi EN TIMME på oss!?! Det fanns inte en chans i världen att jag skulle hinna med att ens läsa och sen förstå alla frågor, plus att skriva svaren på analysen under den tiden. Amerikanerna var stressade till max, och jag insåg min begränsning och fick i slutet av tiden (som räknades ner på en stor skärm...) bara gissa på en mängd frågor som jag inte hann med att läsa. Den professorn har verkligen fruktansvärt dålig tidsuppfattning...

Vad som hänt mellan plugget är att i tisdags hade vi en tjejmiddag med alla utbytesstudent-tjejer på en av Campus restauranger. Det var trevligt att för en gång skull bara vara omringad av tjejer, vilket inte precis har hört till vanligheterna här annars!

Idag var jag också och åt middag med några från min tyskaklass. En av dem är en pensionerad militär som verkar ha all tid i världen. Han heter Dennis och är en "riktig amerikan" som har lovat att ta mig runt på diverse ställen som han tycker att jag bara måste se av Tampa innan jag åker hem. Första prio är självfallet McDill Air Force Base som ligger här i krokarna och är mycket känt. Vi får se när det ska bli av :)

Nu ska jag sätta mig i sängen och kolla på Forrest Gump (ja, jag vet, jag har inte sett den...och efter att ha ätit på Bubba Gump i NY och inte förstått något är jag ju tvungen) och njuta av att det är fredag och ledigt imorgon!


Bubba Gump i NY

söndag 6 februari 2011

Super Bowl

Då var Super Bowl avgjort! För er som inte vet vad detta innebär, är det finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL. Jag hade fått tydliga instruktioner ifrån Danmark om vilket lag jag skulle heja på, så det var tur att det var rätt lag som vann! Det var en ganska jämn match som avslutades med 31-25 till Green Bay Packers. För egen del var höjdpunkten i detta 6-timmars event Black Eyed Peas och Ushers framträdande i halvtid. Mycket imponerade danskoreografi som var riktigt häftig! I övrigt handlar Super Bowl om pizza, chicken wings, hamburgare och alla "Buds" i överflöd, så nu är jag helt proppmätt :)

Hela gänget redo för Super Bowl!
Chicken wings - tillbaka till stenåldern "ooga chaka"

Svarta svanar, skottlossning och partaj

I fredags var jag, Emilie (en tjej från Canada), Camille och Vincent i Ybor och åt middag på en jättetrevlig kubansk restaurang med livemusik. Därefter gick vi på bio och såg den omtalade Black Swan. Den var bra, men jag verkar vara den enda som inte blev lika berörd av den som alla pratar om. Det var för mycket äckliga scener för min smak tror jag. Hur som helst, kul att ha sett den nu!

Sen igår kväll när jag höll på att göra mig i ordning för utgång när det helt plötsligt lät som ett skott avfyrades här utanför. Alla sprang ut på balkongerna för att kolla, men vi har ju poolvy, så man ser ju inte ens ut på parkeringen, så alla gick in igen... Det är ganska sjukt, för det är inte första gången det händer något konstigt och alla går ut på balkongerna och tittar på varandra och säger "hörde ni också?" och sen går man in igen och fortsätter som vanligt. Hur som helt, det här var verkligen en skottlossning och det lät så nära så jag och Rakel ringde efter Sheriffen (haha) som bor här och meddelade vad vi hört. Men där slutar historien. 

På kvällen gick vi alltså ut, på Jackson's på Harbour Island. Det är riktigt nice där faktiskt! Vi hade en riktigt kul kväll som slutade med pizza långt in på småtimmarna hos Emilie.

Genevieve, Emilie och jag på Jackson's

onsdag 2 februari 2011

Äta, jobba, sova, dö

Det går lite segt med inläggen just nu, jag vet, men det är helt enkelt för att det inte har hänt så mycket spännande här i Tampa under veckan. Mina största bekymmer är att hinna ta mig ifrån golfbanan till nästa lektion på Campus samt att hinna göra allt skolarbete i tid.

Idag hade jag dessutom min första tenta för terminen, och tyvärr rullar dem nu in en efter en (och ibland två) i några veckor här framöver. Påväg hem från tentan lyssnade jag på min iPod och så dök en av Gessles gamla godingar upp. Det kändes ganska passande, men nu är det bara morgondagen kvar och sen tar jag helg och "går och fiskar".

Ingenting är som det ska,
likadant från dag till dag 
Allting följer samma mönster,
ser på stan ifrån mitt fönster
Människor på rad i kö
Äta, jobba, sova, dö
 Jag går och fiskar
Och tar en tyst minut
Åker ut, ut och fiskar
En chans att andas in,
andas ut
Nästa vecka blir det tenta i bl a miljörätt