söndag 30 januari 2011

Gasparilla

Nu har det gått en vecka sedan det senaste inlägget, men det är för att jag har varit sjuk sen min födelsedag och inte gjort någonting...Nu har jag dock återfått rösten och min hosta börjar lugna ner sig så jag börjar bli fit for fight igen!

Igår var det en av de få stora historiska höjpunkterna under året här i Tampa; Gasparilla. Detta är en stor piratfestival i Tampa Bay som firas med dunder och brak sedan 1904. Lite kortfattad bakgrundsfakta:

"Gasparilla...the pirate. The name and foundation of Tampa's traditional Gasparilla Carnival come from legendary pirate Jose Gaspar, "last of the Buccaneers" (vårt amerikanska fotbollslag heter ju Tampa Bay Buccaneers), who terrorized the coastal waters of West Florida during the late 18th and early 19th century. Gaspar, given to calling himself "Gasparilla," served as a lieutenant in the Royal Spanish Navy for five years until 1783 when, upon seizing command of a Spanish sloop-of-war, he with his fellow mutineers set sail for the Florida straits. And so the young Spanish aristocrat-turned-pirate began an adventurous life as outlaw of the sea."

Vid lunchtid igår stod vi i solen och beskådade när "Jose Gasparillas" piratskepp invaderade Tampa Bay med kanoner och hurrande. Därefter fortsatte evenemanget med en stor pirat-parad á la amerikansk anda. Detta innebär musik, orkestrar, pampiga vagnar fulla med pirater och såklart; beads! Det sistnämnda är plast-pärle-halsband som man hade på lågstadiet som amerikanerna här (åtminstone i Florida) är tokiga i när det kommer till firande. Vid såväl sportsevent som gårdagens Gasparilla går det ut på att samla på sig så många som möjligt under paraden, då de som går i paraden har till huvuduppgift att kasta ut sådana till publiken. Vissa, såväl gammal som ung, håller typ på att bryta nacken för att de har 10 kg plast runt huvudet...

Gasparilla invationen!
Camille och jag innan beads-jakten börjat på allvar...

söndag 23 januari 2011

Beauty and the Beast

Igår var en relativt lugn dag här i Tampa som avslutades med middag med mina roomies och sen gick vi på bio och såg No Strings Attached som hade premiär här i USA på fredagen. Det var mycket underhållande och en väldigt passande aktivitet efter fredagens vilda firande.

Idag var jag och Camille på musikal, Beauty and the Beast, inne i downtown. Den var (såklart) helt fantastiskt bra och musiken, dansen och alla fina kläder gjorde att man kände Disneys magi. Det här var den fjärde musikalen under min USA-vistelse och jag älskar verkligen Broadway-uppsättningarna.

Efter musikalen åkte vi hem till mig och lagade tacos innan det var dags för den traditionella DH-söndagen. Det här har varit en mycket bra födelsedagshelg!

lördag 22 januari 2011

TACK!

Igår firades min 23-årsdag här i Tampa! Först tänkte jag att det skulle kännas lite tråkigt att inte vara hemma en dag som denna, men det visade sig att jag hade helt fel. Detta tack vare alla fina kort och presenter som skickats hit och långväga blommogram och telefonsamtal, för att inte tala om de typ 70 grattis-meddelandena som nästan tog kol på min facebook! Sist men inte minst; mina fantastisk söta roommates Josie, Rakel och Courtney!

Dagen spenderades mestadels framför Skype med nära&kära och sen på kvällen kom alla gästerna hit. Lägenheten var helt full och jag tror säkert att vi var nästan 40-50 pers här inne. Det var full rulle och mina roommates hade köpt en jättefin tårta till mig och det sjöngs och firades med pompa och ståt! Därefter gick vi vidare till Bulls Club där kvällen avslutades med ännu mer partaj.

Det var jätteroligt och jag är så glad att så många engagerade sig i min dag, nästan så att man blir lite rörd. TACK <3

Världens bästa roommates!
Min fina cookie-tårta!
Och de fantastiska blommorna - Tack <3

torsdag 20 januari 2011

I was in Miami, bitch

Helgen bjöd som sagt både på långledigt, tack vare Luther King's day, och en Miami-weekend. Jag lämnade ju Miami knappt tio dagar tidigare, men det var ett kärt återseende.

Det man gör i Miami (om man är över 21) är att spendera dagarna på South Beach och sen partaja natten lång. Vi lyckades även pricka in vår vistelse med the Art Deco-festival, vilket var kul, för det var fullt med hantverkare och gatuartister på hela Ocean Drive.

Något jag verkligen kan rekommendera starkt är Nikki Beach Club på Miami Beach. Det är helt faktastiskt kul och det absolut coolaste utestället jag någonsin sett. Det finns palmer, havsutsikt och soffor i sanden...helt fulländat för en toppenkväll!

Träffade såklart lilla Karro igen. Hon lever loppan där nere och vi hann med en söndagsbrunch med tillhörande strandpromenad.

Australiensarna :)



I en limo påväg till Mansion!
Ett bekant ansikte :)

fredag 14 januari 2011

Första skolveckan avklarad!

Då var den här första och hektiska veckan i skolan avklarad. Vad jag har hunnit med är att få nån form av ordning på vilka kurser som våren ska bjuda på (har dock inte fått tag i kurslitteraturen än...och jag längtar ínte för den är hutlöst dyr!) samt en riktigt lyckad utgång igår på Acropolis med de nya utbytesstudenterna.

Vårens kurser var inte det lättaste att få ihop då alla pre law school kurser är väldigt populära och då utbytesstudenter har sista prioritet på kursvalen här... Jag har fått ihop tre juridik kurser som verkar lagom lovande och sen fick den slutliga nödlösningen för den fjärde kursen bli att återgå till gymnasiet och läsa en tyskakurs! Mina kurser heter; Law and Politics, Criminal Rights and Procedures och avslutningsvis (håll i dig Emma!) Environmental Law. Sen blir det German IV och så har jag avancerat till Golf II. Det kommer utan tvekan bli en späckad termin, och jag har en enorm summa med tentor framför mig, men jag har inte hunnit få panik över det än.

Istället har jag nu på inpuls (anbud-accept på 10 sekunder igår natt på Acrop, mycket olikt mig) beslutat mig för att följa med ett gäng av de nya australiensiska utbytesstudenterna till Miami i helgen eftersom vi har långhelg och är lediga även på måndag! Med alla dessa nya "mates" tvekar jag inte på att det kommer bli en fartfylld toppenhelg på South Beach :)

Camille, jag, Brooke och Tara!

söndag 9 januari 2011

Söndag = DH

Igår var det välkomstpartaj för USF-studenter på Acropolis och jag gick dit med mina tre roommates. Det var ganska kul även om jag var trött, och väl på plats mötte jag även några av de få från höstens internationella gäng som också stannar ett helt år. Vi har dock fått e-mails till alla nya studenter som kommit, så vi ska försöka event-terrorisera dem lite på facebook tills de tar sitt förnuft till fånga och ansluter sig till oss...

Idag är det sista dagen på mitt långa jullov och eftersom det är söndag spenderades den avslutningsvis med desperate housewifes hemma hos fransmännen. Jag och Camille lagade tacos, så nu känner jag mig redo inför morgondagen när de nya kurserna ska börja introduceras!

Jag och min roommate Courtney på Acrop

lördag 8 januari 2011

Världens bästa jullov!!!

En månad sen sista blogginlägget och fyra veckors resande senare...

Efter sista tentan kastade jag mig iväg till flygplatsen och därefter har det bara varit semester för hela slanten! Allt började med en effektiv vistelse i Washington DC där ALLA turisattraktioner med start Vita Huset prickades av från listan.

Därefter några efterlängtade dagar "in the capital of the world" New York!!! Åh som jag älskar den staden. Det är precis som i alla filmer man sett hemma i Sverige och när jag steg ur bussen på Times Square så följde en andaktig tystnad. Taxibilarna, färgerna, de gigantiska reklamerna på byggnaderna, skyskraporna, pulsen, allt...det var kärlek vid första ögonkastet och jag kände för första gången när jag rest någonstans att här skulle jag faktiskt vilja bo på riktigt! Det var en fullspäckad vecka med besök på alla de största turistattraktionerna och lite mer därtill. Min favorit var faktiskt den guidade turen i FNs högkvarter när jag fick se general assembly-salen och min framtida drömarbetsplats på riktigt!  Men förutom alla sevärdheter så är New York så mycket mer, man måste bara ta sig tiden att njuta av känslan av att vara i "the big apple" för det är helt underbart <3

Efter storstadsäventyren var det dags för roadtrip i Florida med start i Tampa, ner längs östkusten till Cape Coral, Sanibel Island, Fort Meyers, Everglades (massor med alligatorer!) för att slutligen hamna i Miami där det sen var dags att borda en kryssning över julafton till Grand Cayman Island (gamla piratöar i västra karibien) och Jamaica. Grand Cayman bjöd på "pull, push and swim" med delfiner och i Jamaica åktes det zipline i djungel och så bestegs Dunn's river vattenfall. Jamaica var helt klart favoriten, mycket grön och häftig tropisk regnskog blandat med jamaikanernas "Ya man!" var en väldigt bra blandning. Därefter blev det nyårsfirande i Miami och sen bar det upp längs västkusten till Fort Lauderdale och slutligen till Orlando där Magic Kingdom i Walt Disney World var pricken över i:et.

Väl tillbaka i Tampa efter allt resande är det dags att försöka landa i verkligheten igen. På måndag börjar skolan och nu väntar fyra månader innan nästa stora resäventyr står för dörren... :D

Washington DC - Vita huset!
New York - Times Square
Våra nyvunna David Letterman-biljetter!
Vi såg Mamma Mia på Broadway :D
Fantastiskt utsikt över Manhattan från Empire State Building
Frihetsgudinnan på Liberty Island
FNs högkvarter
Sista kvällen i NY
Vår BFF på roadtripen :)
"I'm in Miami, bitch!"
Delfingos på Grand Cayman <3
Zipline i Jamaicas djungel
Med Karro på SET i Miami!
Sötistjejerna!
Fort Lauderdale
Det var ett magiskt jullov med ett magiskt fyrverkeri över Disneyslottet som avslutning!