lördag 18 juni 2011

It all comes to an end

134 blogginlägg och tio månader senare sitter jag här på flygplatsen i New York och väntar på planet hem till Sverige. Det känns helt overkligt att jag om ca 11 timmar landar på Arlanda och att jag börjar jobba som vanligt igen på måndag!

Jag ser fram emot att komma hem till...:
* Familjen och vännerna (speciellt Oscar!)
* Knäckebröd med smör och prästost och ett glas oboy
* Lösgodis och Marabou choklad
* Pappas mat och svensk husmanskost
* Den fantastiska svenska samhällsstrukturen och lokaltrafiken
* Medvetna och allmänbildade människor
* Det svenska utbildningssystemet
* Svensk sommar och midsommarfirande (och jordgubbar)
(* Publika toaletter som inte är bås...)

 ...men det här kommer jag att sakna:
* Strålande sol, blå himmel och sköna grader varje dag
* Clearwater Beach och min pool
* Den avslappnade ostressade livsstilen
* Att inte behöva tänka på hur man ser ut och klär sig och ändå känna sig fin
* Mina nya vänner
* Att resa runt överallt
* Den trevliga och öppna amerikanska mentaliteten (istället för svenska musslor)
* Starbucks och Victoria's Secret :)

Det här har varit ett helt fantastiskt år i mitt liv och jag har upplevt så mycket, utmanats och fått så många nya erfarenheter att det känns som att jag har varit borta i tio år istället för ett. Alla säger lite klyschigt att man som utbytesstudent "växer som person", men det är faktiskt helt sant. Genom att lämna allt tryggt därhemma och ge mig iväg på egen hand och träffa alla de nya människor som jag har mött och avklarat alla utmaningar som dykt upp, har jag förändrats och växt som person till någon annan än den jag var när jag lite smånervös gav mig iväg med höga förväntningar på "the American dream" i Augusti förra året.

Jag har under den här tiden besökt Bahamas, Chicago, Washington DC, New York, Everglades, Miami, Fort Lauderdale, Grand Cayman Island, Jamaica, San Diego, Montréal, Ottawa, San Fransisco, Yosemite NP, Zion NP, Bryce NP, Moab, Monument Valley, Lake Powell, Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles m. fl.

Från varje ställe som jag har varit på har jag köpt en magnet, så när jag nu kommer hem kommer mitt kylskåp att prydas av 40 magneter från alla mina äventyr. Totalt har jag också suttit på 20 olika flygplan under den här tiden. Jag har verkligen njutit av att se alla dessa platser och också av känslan av att ibland resa på egen hand och klara sig helt själv!

Allt resande tillsammans med de vänner jag har träffat här och de upplevelser som jag har haft av att leva och studera vid ett amerikanskt universitet har gjort det här året till det bästa i mitt liv! Det var en dröm som blev sann, och jag har njutit varje sekund. Men nu är det dags att återvända hem till mitt riktiga liv och fortsätta där med nya utmaningar.

Tack till alla Er som följt mig under det här året!

GO BULLS!

Sista dagen i Tampa!

Efter att jag packat ihop alla mina saker, vilket tog en mindre evighet, och städat mitt rum åkte jag till Camille. (Ingen lång resa eftersom att vi bor bredvid varandra...) Sen åkte jag, Camille, Vincent och en av Vincents vänner som var på besök till stranden för att njuta en sista gång av de varma vågorna och den härligt vita sanden! Det var en riktigt härlig dag som jag och Camille sen avslutade med att gå ut och äta på en av våra favoritrestauranger och sen ett biobesök; Midnight in Paris. Jag tror mitt nästa resmål får bli Frankrike nu :)

Nu är det läggdags och om några timmar är det dags för mig att köra till flygplatsen och avsluta det här härliga äventyret. Godnatt.

Uppdukat för lunch!
Jag kommer att sakna mina fransmän :(
Mycket bra avslutning! :)

torsdag 16 juni 2011

Den sista måltiden...

De två senaste dagarna sen tjejerna åkte hem har ägnats åt evigt packande och packande, men jag har också hunnit med ett besök hos frissan som resulterade i en lite mer somrig look och en sista shoppingrunda innan hemfärd!

Idag är det exakt tio månader sen jag kom in svettig och dödstrött genom dörren till vår lägenhet och träffade mina roommates för första gången efter att ha flugit i 24 timmar. Nu sitter jag här i mitt rum, som börjar kännas väldigt tomt, och gör mig redo för att sova sista natten här. Imorgon lämnar jag nycklarna på kontoret och flyttar över till Camille, där jag spenderar min sista natt i USA!

Det känns lite tråkigt att lämna den här lägenheten nu som jag har blivit så van vid och som känns som "hemma" varje gång jag varit borta ett tag. Ännu tråkigare är det att säga hejdå till mina söta roommates. Jag kommer faktiskt att sakna att lyssna på deras skrik och gap om nätterna och att rensa upp i köket efter mina små bebisar, hihi. Ikväll hade vi vår sista middag ihop och det blev såklart en mysig Taconight med många kramar och goda skratt! Bye bye girls and 4050 Lofts...

Taconight med tjejerna!
Ben&Jerry's är världens godaste glass!!!
Smygfoto på min nya hårfärg :)
<3<3<3

En liten avskedspresent från Sverige :)
 

tisdag 14 juni 2011

Hejdå Anna & Lotta

Då börjar sista dagen med tjejerna här i Florida att lida mot sitt slut. Vi har haft en härlig dag på stranden igen och sen lagat god middag här hemma. Nu blir det Ben&Jerry's till efterrätt - mmm!

Det har varit jätteroligt att ha Er här Anna och Lotta, TACK för att Ni kom och hälsade på och förgyllde mina sista veckor här i USA <3

Tio försök senare... :)

måndag 13 juni 2011

Sol & Bad!

Idag har vi spenderat hela dagen på härliga Clearwater Beach! Det här är helt klart min favoritstrand i hela Florida - ingen annan kan slå den vita finkorninga sanden och det långgrunda varma vattnet! För nu är det så varmt och behagligt i vattnet att inte ens jag tvekar en sekund innan jag kastar mig bakåt i vågorna. ÄLSKA <3

Sen blev det middag på Cheesecake Factory med Camille ikväll, trevligt och gott!

Det är intensiv grillning på G sista dagarna nu! ;)

Fresh Strawberry Cheesecake - mums!

Florida Roadtrip

I onsdags gav vi oss alltså iväg på en liten Roadtrip här i Florida! Vi åkte först ner till Miami, där vi nu har bott hos Annas kusin i ett par dagar i ett jättefint och riktigt amerikanskt hus. Första dagen spenderades med våldsam shopping, med många påsar som resultat!

Sen på fredagen åkte vi ner till Key West. När vi kom fram insåg vi att vi råkat pricka in just den helgen då det var Key West Pride Festival...så det var väldigt fullbokat på alla hotell, men tillslut fick vi tag i ett jättebra boende mitt i smeten på Duval St. Vi hade en superrolig utekväll i Key West, och dagen efter låg vi och solade på en jättemysig liten strand i ett par timmar innan vi började bege oss tillbaka till Miami.

Väl framme i Miami igen på lördagskvällen hade vi hela huset för oss själva och dukade upp med sushi och sen blev det utgång på Miamis "hetaste uteställe"; Mansion! Det var ett riktigt coolt ställe och vi dansade oss svettiga in på småtimmarna.

Idag var vi en sväng på Miami Beach och sen började vi åka hemåt mot Tampa. På vägen tog vi en tur förbi Everglades och Shark Valley för att hälsa på alligatorerna. Annas första kommentar när vi kom fram: Det vore roligt att få se en liten utter! Hm.. :)

Det här var vi väldigt bra på!
Påväg ner till Key West
Key West



Smarters Beach Pass - Key West
Key Lime Pie såklart - mums!
*klapp, klapp* "Champange" HAHA ;D

Nikki Beach
Miami Beach

Everglades National Park

tisdag 7 juni 2011

Berg-och dalbanor!

Idag var vi på Busch Gardens här i Tampa. Vi har sett alla djuren och matat kängurur och så har vi åkt alla berg-och dalbanor tills vi inte kunde gå rakt längre! Det har kommit en ny berg-och dalbana till BG som heter Cheetah Hunt och den var helt galen - 2,5 minuter lång, 1,2 km, från 0-100 km/tim på två sekunder! SUPERKUL :D

Imorgon bär det av ner mot Everglades, Miami och Key West!




Den gröna är Cheetah Hunt som går över en stor del av parken!
Här var vi helt genomblöta av vattenattraktionerna, även om det inte syns...

måndag 6 juni 2011

Till Oscar

Grattis på 2-års dagen världens sötaste och gulligaste Oscar! Jag längtar tills jag kommer hem och får krama om dig igen och jag önskar att jag hade varit hemma och firat din dag idag <3


Massor med pussar & kramar
Moster Christine

En magisk dag!

Igår var vi på Magic Kingdom! Det är nog min favoritplats på jorden näst efter vårt sommarhus, Åmot. Jag skulle kunna betala inträdet gång på gång bara för att få se de fantastiska showerna, paraderna och sist, men verkligen inte minst, det mest enastående fyrverkeriet i hela världen! Man känner sig som ett barn igen och det är svårt att inte dras med i fantasierna om att dreams do come true, if you really believe in them! Det är helt klart något magiskt med Walt Disney World - och det gillar jag :)

Jag vill gifta mig i Disneyslottet...
...med min prins! :)
Och här är min bröllopsutstyrsel ;D

lördag 4 juni 2011

Tampa goes Uppsala

De sista tre dagarna har jag knappt känt att jag är i USA längre, då jag varit omringad av alla mina härliga svensktalande Uppsalabor! Vi har hunnit med sightseeing på Campus, sol & bad i poolen, middag i Ybor, bio, Clearwater Beach, utgång på Channelside och shopping - puuh!

Anna och Lotta har invaderat USF nu :)

...och min pool!

Om några dagar har de nog tagit igen brännan... ;P

Glada bröderna Öhrlund

Partytjejerna

onsdag 1 juni 2011

Nu är dem här :D

Det finns ingen som känner mig bättre <3

Uppdaterad karta...

Jag kom hem till Tampa inatt och dagen har ägnats åt tvättande och städande inför mina tjejers ankomst.

Tänkte bjuda på en liten uppdaterad karta över de senaste veckornas resväg som en avslutning;

American Gold Rush 11-31 maj!

Nu ska jag strax åka och hämta Anna och Lotta på flygplatsen - det ska bli SÅ kul!

måndag 30 maj 2011

Universal Studios Hollywood

Inatt åkte Myriel hem till tyskland, så idag har jag på egen hand besökt Universal Studios Hollywood. Det var superroligt och jag lyckades underhålla mig själv hur bra som helst med alla attraktioner! Jag har blivit skrämd så jag hoppat högt i luften av hajar och mumier, helt genomblöt av dinosaurieslem och skrattat så att jag fick ont i magen åt Hollywood-djurens fantastiska bedrifter :) Nästan bäst av allt är att jag har fått sett Wisteria Lane från Desperate Housewife - så coolt!

Smart som jag var uppgraderade jag min biljett till en Front of Line-biljett, vilket jag helt klart rekommenderar. På så sätt slipper man allt tråkigt köande till varje attraktion och det var värt de extra pengarna. Idag är det dessutom en röd dag i USA, Memorial Day, så det var fullproppat med folk.

Det här var en bra avslutning på min tre veckor långa resa på västkusten. Jag har haft en jättebra resa, trots allt oväder i början. Faktum är att det var tack vare det dåliga vädret som vår grupp kom varandra så nära och fick en väldigt fin sammanhållning resten av resan. Under de här veckorna har jag upplevt så mycket; nya städer, vacker natur och en massa roliga aktiviteter och utflykter som jag kommer att minnas för livet.

Imorgon åker jag tillbaka till Tampa och då väntar två veckors sol och bad semester med världens bästa Lill-Anna och Lotta - kan knappt vänta längre tills jag får se er tjejer igen! <3

Universal Studios!
Brie :)
Susan :)
Gaby :)
Lynette :)
Terminator 2 - wrooooom!