tisdag 7 december 2010

Den ultimata studietekniken

Nu är det knappt tre dagar kvar här i Tampa för det här året! Dessa spenderas med våldsamt pluggande. Jag har final exams i samtliga kurser med start imorgon. Motivationen är inte på topp när det finns så mycket annat att göra och så många andra att träffa, vilket som vanlig resulterar i den vanliga panikstressen.

Imorse vaknade jag av ett SMS från min ena roommate Courtney som (jag har ingen aning om varför?) skrivit några väl utvalda visdomsord till mig från Bibeln;
"Proverbs 3:5-6, Trust in the lord with all your heart; and do not rely on your own understandings. Think about him in all your ways and he will guide you on the right paths"

Först trodde jag att jag drömde, men sen insåg jag att det här var såklart den ultimata studietekniken "sänd ifrån ovan". Det är mycket riktigt att jag inte ska lita på mina egna införskaffade kunskaper, så jag får väl helt enkelt hoppas på att han där uppe leder mig till de rätta svaren på de uppkommande tentorna! :) (Känns dock lite oroande att min andra roommate har hängt upp sin kuggade kemitenta på kylskåpet där det står fuck my life..)

Efter sista tentan är inlämnad på fredag så beger jag mig till flygplatsen. Sen ska jag fylla ett fyra veckor långt jullov med resande; först till Washington DC och New York, därefter en Roadtrip i Florida med bl a en kryssning till Grand Cayman öarna och Jamaica. Lovar att uppdatera er med härliga bilder när jag är tillbaka i januari!

Avslutningsvis får jag tacka alla mina trogna blogg-fans (hihi) för den här terminen och önska Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 

Christine

Glögg och MARABOU mjölkchoklad förgyller tentaplugget!

söndag 5 december 2010

Blixtar och dunder!

Igår var jag och Christian på Bush Gardens och åkte runt i alla berg- och dalbanor. Vi hann även med att mata kängurus och klappa fina fåglar samt titta på "Christmas on ice"-showen. Vår heldag på BG avslutades med att Christian lurade upp mig i en hemsk berg- och dalbana där det kändes som att benen skulle slås av i farten, sen var jag nöjd och så åkte vi downtown för att gå på hockey.

Tampa Bay Lightning mot Colorado Avalanche i St. Pete Times Forum. Vilken match! Tampas hockeylag har tre svenska spelare; Mattias Öhlund, Victor Hedman och Mattias Ritola och alla var såklart awesome :D Det var en målrik och underhållande match som slutade 6-5 till Tampa. Victor Hedman blev utnämnd till matchens tredje bäste spelare, så jag var en mycket nöjd och stolt svensk när vi gick därifrån...

Vinnare!

Nästan helt rätt efternamn <3

Bye bye exchange students...

En vecka till utan internet och därmed inga uppdateringar, men nu har IT-killen varit här och sett till att jag kan få kontakt med omvärlden igen!

Efter mitt uppsatsmaraton i onsdags kväll när min 15-sidors uppsats i International Human Rights skulle produceras så har dagarna ägnats åt roligheter och avsked.

I torsdags var hela utbytesgänget ute i downtown på Prana och slog klackarna i taket och sen i fredags hade vi det officiella avskedspartyt. Vi hade hyrt en partybuss som körde runt oss under natten, det började med ett strandstopp och avslutades med ett Mc Donalds-besök!

Det var två riktigt roliga dagar och nu har jag sagt hej då till alla utbytesstudenter som jag lärt känna under den här terminen eftersom att i princip ALLA åker hem nu till jul. Vi är väldigt få som stannar till vårterminen, men det kommer ju flera...

Inne i vår partybuss!
Hela gänget på stranden :)